Πρόγνωση Kαιρού

Κορύφωνεται η ζέστη μαζί με το "Θείο Δράμα"...

Κορύφωνεται η ζέστη μαζί με το

Η θερμή εισβολή που ξεκίνησε ήδη από την αρχή της Μ. Εβδομάδας και η οποία είναι πολύ ισχυρή, για τα δεδομένα της εποχής, προβλέπεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες με την θερμοκρασία, από την Μ. Πέμπτη, να ξεπερνάει, σε αρκετές περιοχές τους 30°C και, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, να αγγίζει, τοπικά, τους 34-36°C.

Σε γενικές γραμμές, ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ προβλέπεται να εξελιχθεί με εναλλαγές ηλιοφάνειας και νεφώσεων οι οποίες, κατά βάσει, θα είναι αραιές, κατά διαστήματα, όμως, θα πυκνώνουν και σε κάποιες περιοχές είναι πιθανό να δίνουν σποραδικές βροχές (ή και καταιγίδες χωρίς όμως αξιόλογη βροχόπτωση).

Οι άνεμοι (με εξαίρεση τις πρωινές ώρες της Μ. Πέμπτης, 29/4 όπου στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί νοτιάδες), θα πνέουν, γενικά, ασθενείς (στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι 4bf, τοπικά, κατά διαστήματα, θα φτάνουν τα 5-6bf), από μεταβλητές διευθύνσεις ενώ στις περισσότερες περιοχές θα κυριαρχούν οι τοπικές αύρες.

Η θερμοκρασία, σε νέα άνοδο, προβλέπεται από την Μ. Πέμπτη να ξεπεράσει, τοπικά τους 30°C ενώ το τετραήμερο από την Μ. Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ προβλέπονται "30άρια" σε πολλές περιοχές και, τοπικά, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, θα σημειωθούν θερμοκρασίες κοντά στους 35°C. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στην Πελοπόνησο, στην Στερεά Ελλάδα και στην Θεσσαλία. Αξίζει να σημειωθεί πως, γενικά, στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας (με εξαίρεση περιπτώσεις όπου ο άνεμος θα φυσάει από την ξηρά προς την θάλασσα) η θερμοκρασία θα είναι σημαντικά χαμηλότερη (μέγιστες κοντά στους 35°C). Σημειώνεται, επίσης, πως και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές και, στις περισσότερες περιοχές, νωρίς το πρωί, η θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 20°C.

Στην Αττική, από την Μ. Πέμπτη (29/4) μέχρι και την Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ (3/5), προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και διαστήματα με νεφώσεις οι οποίες σε γενικές γραμμές θα είναι αραιές όμως, παροδικά, είναι πιθανό να πυκνώνουν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς λασποβροχές (ενδεχομένως και καταιγίδες χωρίς όμως αξιόλογη βροχόπτωση). Οι άνεμοι, από μεταβλητές διευθύνσεις, γενικά ασθενείς. Κατά την διάρκεια της ημέρας, στο μεγαλύτερο μέρος του νομού θα επικρατούν νότιοι άνεμοι μέχρι 5°C. Η θερμοκρασία, σε άνοδο, μέρα με την ημέρα, την Μ. Πέμπτη θα φτάσει στους 28-30°C και από την Μ. Παρασκευή, τα μεσημέρια, θα φτάνει στους 30°C - 32°C με τις μέγιστες, στα παράκτια τμήματα να είναι σημαντικά χαμηλότερες. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι κοντά στους 20°C.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, και η Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ, θα είναι μία καλοκαιρινή ημέρα για τις περισσότερες περιοχές. Μεταβολή του καιρού προβλέπεται μετά το μεσημέρι της Δευτέρας με σημαντική αύξηση των νεφώσεων και βροχές σε περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας. Γενικευμένη μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Τρίτη του ΠΑΣΧΑ με χαρακτηριστικά την επικράτηση βορείων ανέμων, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων σε κάποιες περιοχές. Εν συνεχεία, ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος με τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και θερμοκρασίες κοντά στις κλιματικές τιμές (κοντά στους 25°C οι μέγιστες).

Καλό υπόλοιπο Μεγάλης Εβδομάδας και Καλή Ανάσταση!!!

 

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!

 


Γεώργιος Παπακωστόπουλος

 Ωκεανογράφος - Προγνώστης καιρού - Συντονιστής SiMeteo WeatherLab


*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.