Πρόγνωση Kαιρού

Κύμα βαρυχειμωνιάς προ των πυλών...

Κύμα βαρυχειμωνιάς προ των πυλών...

Διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την χώρα μας, μέχρι και την Παρασκευή, 12/2/2021, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και, μικρότερης έντασης και διάρκειας φαινόμενα σε άλλες περιοχές της χώρας. Παράλληλα θα επικρατούν ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών - νοτίων διευθύνσεων και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά, για τα δεδομένα του Φεβρουαρίου, επίπεδα.

Από την Παρασκευή, 12/2 και, κυρίως, από το Σάββατο, 13/2/2021, προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού στην χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά την επικράτηση βορείων ανέμων, την πολύ μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας (κατά 10 - 15°C σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα) και την εκδήλωση χιονοπτώσεων σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το ερχόμενο "κύμα βαρυχειμωνιάς" θα είναι πολύ αξιόλογο τόσο ως προ την έντασή του (πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και αξιόλογα φαινόμενα) όσο και ως προς την διάρκειά του (τουλάχιστον πέντε ημέρες). Πυκνές χιονοπτώσεις και αξιόλογη χιονόστρωση αναμένεται να σημειωθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας και σε όλα τα υψόμετρα (ακόμα και σε νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου). Τα ύψη χιονιού προβλέπεται να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα σε αρκετές περιοχές αλλά προς το παρόν τα προγνωστικά στοιχεία δεν είναι ξεκάθαρα ώστε να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την κατανομή και την ένταση των φαινομένων στις διάφορες περιοχές της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως ισχυρός παγετός αναμένεται να σημειωθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας και οι ελάχιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα είναι κάτω από -5°C (ως και -20°C σε κάποιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας!)

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική, σε σημαντικό βαθμό προκαλώντας πυκνές χιονοπτώσεις και παγετό και σε κατοικημένες περιοχές. Με βάση τα τελευταία στοιχεία οι χιονοπτώσεις στην Αττική αναμένεται να ξεκινήσουν το Σάββατο και, από την Κυριακή, να επεκταθούν σε χαμηλά υψόμετρα. Είναι αρκετά πιθανό, από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη, να σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις και αξιόλογη χιονόστρωση σε πολλές περιοχές της Αττικής και σε τμήματα του λεκανοπεδίου της Αθήνας. Ωστόσο, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το αν και σε ποιο βαθμό θα εκδηλωθούν αξιοσημείωτες χιονοπτώσεις

Η προγνωστική μας ομάδα παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων θα σας ενημερώνουμε με νεώτερα δελτία κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών...

 

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα με την βοήθεια του προγνωστικού συστήματος "SiMeteoPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με την εκτίμηση που δίνεται στην παραπάνω πρόγνωση.