Πρόγνωση Kαιρού

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 25... 26 Απριλίου 2020

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 25... 26 Απριλίου 2020

έκδοση: 24/4/2020/16:30


Γενικά Χαρακτηριστικά

Γενικά ήπιος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και διάσπαρτες νεφώσεις. Εξασθένιση των ανέμων. Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας.


Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

  • Στην Κρήτη, αρχικά άστατος καιρός με ενδεχόμενο παροδικών βροχών. Κατά την διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντικό άνοιγμα.

  • Στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με διάσπαρτες νεφώσεις κυρίως σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας και της νότιας νησιωτικής χώρας όπου οι νεφώσεις ενδέχεται να είναι παροδικά αυξημένες.

  • Ενδεχόμενο να σημειωθούν τοπικές ομίχλες, κατά την διάρκεια της νύχτας, κυρίως σε οροπέδια και κλειστές πεδιάδες της ηπειρωτικής χώρας.

Άνεμοι: Στο κεντρικό, το ανατολικό και το νότιο Αιγαίο, προβλέπονται ενισχυμένοι βόρειοι - βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5-6bf, τοπικά 7bf, με σταδιακή εξασθένιση κατά την διάρκεια της ημέρας. Στο νότιο Αιγαίο, από το απόγευμα, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς μέχρι 6bf.

Στο Ιόνιο, θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι 4-5bf.

Στον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό Κόλπο, από το μεσημέρι θα επικρατήσει δυτικός - βορειοδυτικός άνεμος μέχρι 6bf.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν προβλέπονται άνεμοι αξιόλογης έντασης.

Η θερμοκρασία, προβλέπεται να σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και να κυμανθεί:

Στην Βόρεια Ελλάδα, από -2°C μέχρι 25°C

Στην Ανατολική Ελλάδα, από 2°C μέχρι 25°C

Στην Δυτική και νότια Ελλάδα, από 4°C μέχρι 23°C

Στο Ιόνιο, από 8°C μέχρι 21°C

Στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο, από 2°C μέχρι 20°C

Στο νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, από 10°C μέχρι 22°C.

 

Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

  • Στην Μακεδονία, την Θράκη και την Ήπειρο, προβλέπονται διάσπαρτες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Ενδεχόμενο εκδήλωσης τοπικών βροχών κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών, κυρίως στα ορεινά τμήματα.

  • Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται διάσπαρτες νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα πυκνώνουν.

Άνεμοι: Γενικά ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων.

Στο νότιο Αιγαίο, στον Κορινθιακό Κόλπο και στον Σαρωνικό Κόλπο, παροδικά ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων μέχρι 6bf.

Η θερμοκρασία, προβλέπεται να σημειώσει νέα άνοδο κατά 2°C, περίπου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ξεπερνώντας τους 22°C, σε πολλές περιοχές και φτάνοντας, τοπικά (κυρίως στις πεδιάδες της κεντρικής Μακεδονίας και της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας) τους 25-27°C.

 

Αττική

-Γενικά αίθριος καιρός με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως την Κυριακή.

-Άνεμοι: Γενικά ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων στις περισσότερες περιοχές. Στην δυτική Αττική και στον Σαρωνικό Κόλπο, κατά διαστήματα, θα επικρατούν ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων (κυρίως κατά την διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών).

-Η θερμοκρασία, το Σάββατο θα κυμανθεί από 5°C μέχρι 23°C. Την Κυριακή, από 8°C μέχρι 24°C. Στο κέντρο της Αθήνας, και τις δύο ημέρες, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 22-23°C.

 

Θεσσαλονίκη (πόλη)

-Γενικά αίθριος καιρός. Διάσπαρτες νεφώσεις κατά την διάρκεια της Κυριακής.

-Άνεμοι: Ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων.

-Η θερμοκρασία, το Σάββατο, θα κυμανθεί από 10°C μέχρι 17°C και την Κυριακή από 13°C μέχρι 20°C.


Στο παρακάτω animation, μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών στην χώρα μας, μέχρι την Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, όπως εκτιμάται να εξελιχθούν σύμφωνα με το αυτόματο προγνωστικό μας σύστημα:

Προοπτική 

Με ήπιες, γενικά, συνθήκες, προβλέπεται να ξεκινήσει η νέα εβδομάδα. Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με διάσπαρτες νεφώσεις σε κάποιες περιοχές και ενδεχόμενο περιορισμένης αστάθειας κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς ενώ είναι πιθανό να επικρατούν τοπικά ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων κυρίως στο νότιο Ιόνιο, το νότιο Αιγαίο και στον Κορινθιακό Κόλπο. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά, επίπεδα, ξεπερνώντας, τοπικά τους 25°C, κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και την κεντρική Μακεδονία.

Μεταβολή του καιρού είναι πιθανό να λάβει χώρα μετά την Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 και, κυρίως, από την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, με κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη συννεφιά, τις βροχές και καταιγίδες (κυρίως στην δυτική Ελλάδα και στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας), την ενίσχυση των ανέμων και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς (1-3 Μαΐου 2020) θα κυλήσει με άστατο και βροχερό καιρό και είναι πιθανό να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα κυρίως σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση και οι συνθήκες να είναι αρκετά υγρές. 

 

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Ωκεανογράφος - Συντονιστής προγνωστικής ομάδας SiMeteo WeatherLab

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteoPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.