Πρόγνωση Kαιρού

Έκτακτο δελτίο καταιγίδων

Έκτακτο δελτίο καταιγίδων

Έκδοση: 31/10/2019/02:15

Ισχύς: 31/10/2019/02:15 - 01/11/2019/24:00

 

Συνοπτική ανάλυση

Σύστημα χαμηλών πιέσεων διασχίζει γρήγορα τον ελλαδικό χώρο από τα δυτικά προς τα ανατολικά και προκαλεί μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, την ενίσχυση των ανέμων και την πτώση της θερμοκρασίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε περιοχές που η διέλευση της διαταραχής θα συνδυαστεί με την μεταφορά υγρού και σχετικά θερμού θαλάσσιου αέρα με αποτέλεσμα να ευνοηθεί η ανάπτυξη οργανωμένων συστάδων καταιγίδων, ικανών να δώσουν τοπικά έντονα φαινόμενα με σχετικά μεγάλη διάρκεια.

 

Κατανομή έντονων φαινομένων

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο Ιόνιο, στην δυτική Ελλάδα, στην Δυτική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα σε σχετικά μεγάλη έκταση. Κατά την διάρκεια της ημέρας, τα έντονα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στο Ιόνιο και στην δυτική Ελλάδα και θα παρουσιάσουν έξαρση στην ανατολική Ελλάδα και στο Αιγαίο.

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019: Αρχικά τα έντονα φαινόμενα θα εστιαστούν σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (ιδιαίτερα στην Εύβοια), σε τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Κατά την διάρκεια της ημέρας, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα με τάση υποχώρησης. Ωστόσο, ενδέχεται τα φαινόμενα σε κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, να παρουσιάσουν σχετική εμμονή κατά την διάρκεια της ημέρας.

Αττική: Βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν στην Αττική, από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης μέχρι και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Τα φαινόμενα, ενδέχεται να έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα κατά διαστήματα.

 

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!

 

Παπακωστόπουλος Γεώργιος

Ωκεανογράφος - προγνώστης καιρού - Συντονιστής προγνωστικής ομάδας SiMeteo.gr

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.


Σημειώνεται πως τα έκτακτα δελτία της προγνωστικής μας ομάδας, έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν τα δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία αποτελεί τον "επίσημο" φορέα προγνώσεων καιρού στην Ελλάδα.