Πρόγνωση Kαιρού

Περιορίζεται η αστάθεια και ανεβαίνει η θερμοκρασία...

Περιορίζεται η αστάθεια και ανεβαίνει η θερμοκρασία...

Ισχυρές καταιγίδες, εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών, σε μεγάλο μέρος της χώρας, και σε αρκετές περιπτώσεις σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις. Έντονα φαινόμενα, εκδηλώθηκαν και σε περιοχές της Αττικής, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η τοπικότητα των φαινομένων, με τις περιοχές γύρω από τον Υμηττό να επηρεάζονται πολύ περισσότερο εν συγκρίσει με άλλες περιοχές.

Από την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, ημέρα η οποία σηματοδοτεί και την "επίσημη" έναρξη του Καλοκαιριού με το θερινό ηλιοστάσιο, η ατμόσφαιρα προβλέπεται να γίνει ευσταθέστερη στον ελλαδικό χώρο, με αποτέλεσμα να περιοριστεί η πιθανότητα καταιγίδας σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, και πάλι οι καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά την διάρκεια του απογεύματος σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα πιο αξιόλογα φαινόμενα να αφορούν την Θράκη, την Μακεδονία και τα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Ξαφνικά μπουρίνια, είναι πιθανό να εκδηλώνονται και σε περιοχές του βόρειου Αιγαίου, κυρίως αργά το απόγευμα και το βράδυ.

Οι άνεμοι, τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σαββατοκύριακο, προβλέπεται να πνέουν, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, από μεταβλητές διευθύνσεις, μέχρι 5bf. Στο κεντρικό, το ανατολικό και το νότιο Αιγαίο, θα επικρατήσει μέτριας έντασης Μελτέμι, με ένταση μέχρι 6bf τοπικά, δροσίζοντας τα νησιά αλλά και καθιστώντας σχετικά υψηλό τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών, κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία, θα σημειώσει αισθητή άνοδο, ξεπερνώντας σε αρκετές περιοχές της χώρας τους 35°C και προσεγγίζοντας, τοπικά τα επίπεδα των 38-39°C. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες, προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία, τον Θεσσαλικό κάμπο, την Στερεά Ελλάδα και στις κοιλάδες της Πελοποννήσου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες, στις περισσότερες περιοχές, θα είναι της τάξης των 20/25°C

Στην Αττική, τόσο η Παρασκευή, όσο και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός προβλέπεται να ξεκινάει με γενικά αίθριο καιρό. Κατά την διάρκεια της ημέρας, ωστόσο, θα αναπτύσσονται διάσπαρτες νεφώσεις οι οποίες τοπικά θα αυξάνονται και υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλώνονται καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα σε κάποιες περιοχές του νομού. Υπαρκτό το ενδεχόμενο καταιγίδας και για την πόλη της Αθήνας. Οι άνεμοι, θα πνέουν γενικά ασθενείς ενώ τα μεσημέρια (κυρίως από το Σάββατο) θα επικρατεί βόρειο - βορειοανατολικό ρεύμα μέχρι 5bf, κυρίως στην ανατολική Αττική. Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα προσεγγίσει το Σαββατοκύριακο, σε κάποιες περιοχές του νομού, τα επίπεδα των 35-36°C με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται στην δυτική Αττική και τα δυτικά/νότια προάστια της Αθήνας.

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών θα είναι άστατος και κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο εκδήλωσης καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα προσεγγίσει το Σαββατοκύριακο τα επίπεδα των 32/34°C. Η ελάχιστη θερμοκρασία, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, θα είναι μεταξύ 20°C και 25°C και η υγρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, ο άστατος καιρός, θα συνεχιστεί και κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδας και ειδικά κατά το διάστημα Δευτέρα - Τετάρτη, είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί έξαρση της αστάθειας και να εκδηλωθούν καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

 

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.