Πρόγνωση Kαιρού

Προοπτική του καιρού επόμενων ημερών .( Θερμό ΣΚ, εναλλασσόμενος ο καιρός στην συνέχεια με αστάθειες και σχετικά θερμά διαστήματα.

Προοπτική του καιρού επόμενων ημερών .( Θερμό ΣΚ, εναλλασσόμενος ο  καιρός στην συνέχεια με αστάθειες και σχετικά θερμά διαστήματα.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Προοπτική του καιρού επόμενων ημερών .( Θερμό ΣΚ, εναλλασσόμενος ο καιρός στην συνέχεια με αστάθειες και σχετικά θερμά διαστήματα.


ΠΡΟΛΟΓΟΣ.
Μετά και την ασταθή περίοδο των τελευταίων ημερών βαδίζουμε σε μια σχετική ανάπαυλα της αστάθειας οδεύοντας σε ένα καλοκαιρινό ΣΚ όπου θα αχνοφαίνεται από αύριο Παρασκευή.
Αρκετά έντονες για την εποχή θερμές αέριες μάζες θα εισβάλουν κυρίως στην δυτική Ευρώπη με προοπτικές μάλιστα να θερμάνουν και βορειότερες χώρες [ πχ Γαλλία.]
Μέρος αυτών των θερμών αερίων μαζών μικρότερης κλίμακας θα περάσουν και το κατώφλι της χώρας μας όπου θα είναι ικανές να επιφέρουν άνοδο της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 37-38 βαθμών Κελσίου τοπικά ίσως εντοπιστούν και τιμές 39 βαθμών Κελσίου σε εσώκλειστες ηπειρωτικές περιοχές.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΑ.
Εξασθενεί αύριο Παρασκευή το επίπεδο αστάθειας σε πιο επιλεκτική μορφή στα ηπειρωτικά και κυρίως ορεινά τμήματα.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από τα τωρινά επίπεδα όπου θα εμφανιστούν τιμές μέγιστες στα ηπειρωτικά 32-34 βαθμών Κελσίου.
Το ΣΚ αρκετά καλοκαιρινό με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας πιο αισθητή την Κυριακή με μέγιστες τιμές μεταξύ 36-38 βαθμών Κελσίου και ίσως μεμονωμένα εντοπιστούν και 39 βαθμοί Κελσίου.
Χωρίς προβλήματα οι άνεμοι στα όρια 4 έως 6 μποφόρ
ΤΑΣΗ.
Σχετική λοιπόν έως μικρή αυτή η διάρκεια της θερμής μάζας όσο αφορά τα λημέρια μας όπου από την Κυριακή και από τα βόρεια τις απογευματινές ώρες θα κάνει την εμφάνιση της και πάλι η αστάθεια με όμβρους η μπόρες .
Και αυτό το σκίρτημα δίδει την πιθανότητα για ασταθή καιρό και πάλι στο πρώτο μισό τουλάχιστον της νέας εβδομάδας στα ηπειρωτικά με ταυτόχρονη σχετική πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι πιο αισθητή στην ανατολική χώρα και λιγότερο στην δυτική.
Από εκεί και ύστερα αν κάτι μπορούμε να πούμε στον βαθμό του δίνατε φαίνεται εκ νέου καλοκαιρινές νότες με υψηλές θερμοκρασίες με ακαθόριστο βαθμό επιβεβαίωσης πριν φύγει οριστικά ο Ιούνης , η αν μας κάνει τέτοιο ποδαρικό ο Ιούλιος Καίσαρας.
Εκ της διαχείρισης Weather House.
Sozon Poyntos.