Πρόγνωση Kαιρού

(Μην πάρεις το Μάη άλογο, μήτε γυναίκα τη Λαμπρή.) Προοπτικη καιρού επόμενων ημερών( Μεσοπρόθεσμη τάση)

(Μην πάρεις το Μάη άλογο, μήτε γυναίκα τη Λαμπρή.) Προοπτικη καιρού επόμενων ημερών( Μεσοπρόθεσμη τάση)

(Μην πάρεις το Μάη άλογο, μήτε γυναίκα τη Λαμπρή.) Εκτίμηση καιρού επόμενων ημερών( Μεσοπρόθεσμη τάση)

ΠΡΟΛΟΓΟΣ.

- Στο ίδιο μήκος κύματος οδεύει ο καιρός με μασκαρεμένη άνοιξη χωρίς θερμοκρασιακές ακρότητες του ύψους η του βάθους και ζορίζεται να υπερασπιστεί τον τίτλο της ενώ ταυτόχρονα η μετάβαση προς το καλοκαίρι φαίνεται να έρχεται με ορθό τρόπο για την εποχή.

Μεταβολή για πολλοστή φορά του καιρού με ψυχρή λίμνη από τα ΒΔ με πορεία Α.ΒΑ που συνεπάγεται με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην δυτική , κεντρική και βόρεια χώρα και λιγότερο και επιλεκτικά στην υπόλοιπη με σχετική διάρκεια τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη λόγω της αργής κίνησης και στροβιλισμού του συστήματος.

Μια πάγια εδώ και καιρό κυκλοφορία με μικρά σχετικά διαλείμματα και θερμοκρασιακός και ως προς τα φαινόμενα.

ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ( Προσεχής εβδομάδα.)

- Μεταβολή του καιρού αρχής γενομένης την Κυριακή αρχικά από ΒΔ της χώρας και επέκταση αυτής στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα την Δευτέρα με συνέχιση του άστατου καιρού τουλάχιστον έως την Πέμπτη.

Συμπερασματικά την Κυριακή βροχές και τοπικές καταιγίδες τοπικά έντονου χαρακτήρα στην ΒΔ Δ πλευρά της χώρας και Ιονίου. Το τριήμερο Δευτέρα Τρίτης Τετάρτης αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες παροδικά με έντονο χαρακτήρα και πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Επιλεκτικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες στην υπόλοιπη επικράτεια.

Συνέχιση αρχικά του άστατου καιρού την Πέμπτη με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

ΑΝΕΜΟΙ

- Νότιας συνιστώσας με αυξανόμενη ένταση 6 έως 7 μποφόρ κυρίως στο Ιόνιο .

Εξασθένηση αυτών με μερική στροφή σε δυτικούς από την Πέμπτη.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Σε πτώση σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα εξαιτίας και του επηρεασμού της ψυχρής λίμνης κυρίως στα ηπειρωτικά με μέγιστες τιμές αναλογικά στα βδ κράσπεδα και κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα δυο με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

Σχετική άνοδο από τα μέσα της εβδομάδας.

ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ.

Πολλά γράφονται και πολλά ακούγονται και λογικό οδεύοντας σιγά σιγά στο αγαπημένο και όμορφο ελληνικό καλοκαίρι, το ομορφότερο της Ευρώπης κατά την γνώμη μου.
Εύλογο θα έρθει ελπίζω στην ώρα του.

Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι θα έρθει στην ώρα του χωρίς πυροτεχνήματα και καμπάνες στις εκκλησιές μας.

Αυτό φαίνεται να λαμβάνει χώρα προς το τρίτο δεκαήμερο του Μάη και μετά με οσμή θα λέγαμε καλοκαιρινής υφής χωρίς ακρότητες θερμοκρασιακές αλλά ανάλογες της εποχής .

Παρότι σενάρια δίνουν και παίρνουν επί χαρτου θεωρώ η κυκλοφορία είναι ακόμη ευμετάβλητη με δυτικές αντικυκλωνικες ροές και συνάμα ανατολικές κυρίως σε Τουρκια και Κύπρο.

Και ο λόγος της απόψεως μου έγκειται στο γεγονός ότι ακόμη οι αδέσποτες λίμνες δεν κάθονται φρόνιμα έστω και αν είναι πλησίον η όχι στην χώρα μας καθιστά μια κυκλοφορία μη προβλέψιμη σε συνάρτηση και των θέσεων των αντικυκλώνων.
Βήμα βήμα θα υποδεχτούμε και το καλοκαίρι δεόντως όπως του αρμόζει στην Ελλάδα της Θάλασσας και της ομορφιάς .

Εκ της διαχείρισης Weather House. https://weatherhouseoriginalteam.blogspot.com/

Sozon Poyntos.