Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 10-12/5/2019

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 10-12/5/2019

Το τριήμερο που έρχεται θα είναι πιο ζεστό από τις τελευταίες μέρες καθώς ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία. Γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος για την περισσότερη χώρα εκτός από κάποιες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Από την Κυριακή το απόγευμα όμως, χαμηλό από τα δυτικά κινούμενο ανατολικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει κυρίως την δυτική χώρα.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Παρασκευή:

Γενικά την Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός σε όλη σχεδόν τη χώρα με αραιή συννεφιά, κατά τόπους αυξημένη. Στα βόρεια και βορειοανατολικά ηπειρωτικά όμως, το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που αργά το βράδυ όμως θα σταματήσουν. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς προς μέτριας έντασης νότιοι, στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης στα δυτικά το βράδυ. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

 

Στην Αττική:

Την Παρασκευή στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός με αραιή συννεφιά αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ξηρές συνθήκες με αραιή συννεφιά θα επικρατήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3-5bf και η θερμοκρασία σε άνοδο με μέγιστη τους 240C και ελάχιστη τους 140C. 

 

 Σάββατο:

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο με περισσότερη ηλιοφάνεια αλλά και κάποιες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Επιπλέον το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά, βόρεια και βορειοανατολικά ηπειρωτικά της χώρας που σταματούν όμως το βράδυ. Οι άνεμοι ασθενείς προς μέτριας έντασης νοτιοανατολικοί στα ανατολικά αλλά βορειοδυτικοί ίδιας έντασης στα δυτικά της χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα.

 

Στην Αττική:

Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια για την Αττική το Σάββατο και μόνο κάποιες τοπικές νεφώσεις αναμένεται να δημιουργηθούν το βράδυ. Οι άνεμοι ασθενείς κυρίως ανατολικοί 2-4bf και η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με μέγιστη τους  240C και ελάχιστη τους 140C. 

 

Κυριακή:

Την Κυριακή ο καιρός θα ξεκινήσει αίθριος σε όλη τη χώρα με αραιή συννεφιά αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το μεσημέρι και μετά όμως η συννεφιά θα πυκνώσει από τα δυτικά με τοπικές βροχές να εκδηλώνονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Οι βροχές θα είναι κατά τόπους έντονες το απόγευμα και ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τη δυτική χώρα. Μέχρι το βράδυ οι βροχές θα έχουν επεκταθεί ανατολικότερα, αλλά θα επιμείνουν στα δυτικά, επηρεάζοντας κυρίως την κεντρική και βόρεια χώρα. Στην ανατολική χώρα οι συνθήκες παραμένουν ξηρές με αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι ασθενείς προς μέτριας έντασης νότιοι/νοτιοδυτικοί και η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα αλλά θα αρχίσει να σημειώνει πτώση από τα δυτικά το βράδυ. 

 

Στην Αττική:

Στην Αττική θα έχουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια αλλά από το απόγευμα θα δημιουργηθεί αραιή, κατά τόπους αυξημένη, συννεφιά. Οι άνεμοι νότιοι/νοτιοδυτικοί 3-5bf και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, με μέγιστη τους 230C και ελάχιστη τους 150C. 

 

Συνοπτικά λοιπόν, το επόμενο τριήμερο θα είναι γενικά καλό με ηλιοφάνεια ανά διαστήματα για τους περισσότερους. Κάποιες μπόρες αναμένονται στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες αλλά από την Κυριακή το μεσημέρι νέο χαμηλό με ισχυρές βροχές/καταιγίδες πλησιάζει από τα δυτικά. Στην Αττική όμως όλες οι μέρες θα κυλήσουν με ήπιο καιρό και πιο ανεβασμένες θερμοκρασίες σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες, γι αυτό το ΠΣΚ αυτό είναι καλό τριήμερο για εξορμήσεις. Γιατί όχι για ένα rafting στον Λούσιο ποταμό στην Αρκαδία; Καλό ΠΣΚ!

 

Τριανταφυλλιά Σίδερη

Φυσικός-Μετεωρολόγος