Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 3-5/5/2019

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 3-5/5/2019

Πρώτο τριήμερο του Μαΐου και θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό την Παρασκευή αλλά βροχές αναμένονται σταδιακά σε όλη τη χώρα από το απόγευμα του Σαββάτου. Την Κυριακή, βροχές και τοπικοί όμβροι θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα αλλά εξασθενούν το βράδυ. Οι άνεμοι γενικά μέτριοι από νότιες δ/νσεις αλλά ενισχύονται σε ισχυρούς το σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία σταδιακά πέφτει λίγο με αίσθημα δροσιάς κυρίως το ΣΚ.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Παρασκευή:

Την Παρασκευή αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα πυκνώσουν το βράδυ στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς προς μέτριοι δυτικοί στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα.

 

Στην Αττική:

Αίθριος ο καιρός με ηλιοφάνεια στην Αττική την Παρασκευή. Όμως μέσα στο απόγευμα θα αναπτυχθεί αραιή συννεφιά που θα πυκνώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-5bf θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης από το απόγευμα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 230C και η ελάχιστη τους 140C.

 

 

Σάββατο:

Η συννεφιά πυκνώνει από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια της μέρας με βροχές να ξεκινούν το πρωί στα δυτικά/νοτιοδυτικά και να επεκτείνονται στα ανατολικά/βορειοανατολικά μέχρι το βράδυ. Οι βροχές ενδέχεται να είναι τοπικά έντονες κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι μέτριας προς ισχυρής έντασης νότιοι αλλά τοπικά πολύ ισχυρής στο νότιο Αιγαίο και νοτιοδυτικό Ιόνιο Πέλαγος. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

 

Στην Αττική:

Αραιή συννεφιά που θα πυκνώσει μέσα στη μέρα και σποραδικές βροχές, κυρίως ασθενείς, θα εκδηλωθούν αργά το απόγευμα και το βράδυ σε όλο το νομό. Οι άνεμοι νότιοι 3-5bf και η θερμοκρασία σε πτώση με μέγιστη τους 190C και ελάχιστη τους 140C.

 

 

Κυριακή:

Μέσα στο απόγευμα οι βροχές σταματούν από τα ανατολικά και νότια και πρόσκαιρα από τα βόρεια. Αργότερα το βράδυ όμως βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που θα είναι τοπικά έντονες. Οι άνεμοι ισχυροί προς πολύ ισχυροί νότιοι στα ανατολικά αλλά μέτριοι δυτικοί στα δυτικά της χώρας. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

 

Στην Αττική:

Σποραδικές βροχές το πρωί και το απόγευμα κυρίως ασθενείς. Αργότερα μέσα στο απόγευμα ο καιρός θα γίνει αίθριος με διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές παροδικές νεφώσεις αναμένεται να δημιουργηθούν το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι 4-6bf θα στραφούν σε δυτικούς 3-5bf το βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο με τη μέγιστη στους 220C και την ελάχιστη στους 140C.

 

 

Συνοπτικά ο καιρός αυτό το ΠΣΚ θα είναι πιο άστατος από τον αίθριο καιρό που είχαμε συνηθίσει τις τελευταίες μέρες. Οι καλύτερες καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα θα είναι την Παρασκευή. Το σαββατοκύριακο θα έχουμε τον πιο άστατο καιρό με το βράδυ το Σαββάτου και την Κυριακή να επηρεάζει την Αττική. Για όσους θέλουν να απολαύσουν λίγο χιόνι πριν το αποχαιρετήσουν οριστικά μέχρι τον επόμενο χειμώνα, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού είναι ανοιχτό μέχρι την Κυριακή όπου σταματά, προσφέροντας στο κοινό διάφορες εκδηλώσεις με τα εισιτήρια να είναι μειωμένα στις τιμές χαμηλής περιόδου. Καλό ΠΣΚ σε όλους ότι και αν κάνετε! 

 

Τριανταφυλλιά Σίδερη

Φυσικός-Μετεωρολόγος