Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 12-14/4/2019

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 12-14/4/2019

Ο καιρός το τριήμερο που έρχεται θα είναι γενικά άστατος κυρίως στα ηπειρωτικά, στη δυτική και βόρεια νησιωτική χώρα με βροχές και καταιγίδες. Η υπόλοιπη χώρα θα έχει γενικά αίθριο καιρό με κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι νοτιάδες μέτριας ,προς ισχυρής στο νότιο Αιγαίο, έντασης και η θερμοκρασία χωρίς να παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Παρασκευή:

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ηπειρωτικά και στη βόρεια νησιωτική χώρα όπου και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα είναι τοπικά έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις και ίσως κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι από νότιες δ/νσεις μέτριας έντασης αλλά ισχυρής στη νότια/νοτιοδυτική νησιωτική χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα.

 

Στην Αττική:

Συννεφιά, παροδικά αυξημένη στην Αττική με τοπικές βροχές που μέσα στη νύχτα θα αραιώσουν αλλά η συννεφιά θα παραμείνει. Οι άνεμοι νότιοι/νοτιοανατολικοί 3-5bf. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, με τη μέγιστη στους 210C και την ελάχιστη στους 120C.

 

 

Σάββατο:

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπως και στο βόρειο Αιγαίο οι νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές συνεχίζονται. Στην υπόλοιπη χώρα, θα έχουμε αραιή συννεφιά με τοπικές, κυρίως ασθενείς, βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί/νοτιοδυτικοί μέτριας έντασης στη νοτιοδυτική χώρα, αλλά νότιοι μέτριας προς ισχυρής έντασης στη βορειοανατολική χώρα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

 

Στην Αττική:

Αραιή συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες για την Αττική που εξασθενούν το βράδυ με τη συννεφιά να μειώνεται. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς 3-5bf το βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση με μέγιστη στους 190C και ελάχιστη στους 110C. 

 

 

Κυριακή:

Οι βροχές και οι καταιγίδες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας όπως και στα βορειοανατολικά συνεχίζονται. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιή συννεφιά, παροδικά αυξημένη. Το βράδυ όμως ίσως σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και στη Κρήτη. Οι άνεμοι δυτικοί/νοτιοδυτικοί μέτριας έντασης στρεφόμενοι σε βόρειους ίδιας έντασης στα βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα.

 

Στην Αττική:

Βελτιωμένος και αίθριος ο καιρός για την Αττική την Κυριακή με διαστήματα ηλιοφάνειας. Μέσα στο απόγευμα όμως η συννεφιά θα πυκνώσει με πιθανή εκδήλωση τοπικών ασθενών βροχών το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί/νοτιοδυτικοί 3-5bf στρεφόμενοι σε βoρειοδυτικούς ίδιας έντασης το βράδυ. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με μέγιστη στους 180C και ελάχιστη στους 100C. 

 

Συνοπτικά, άστατος θα είναι ο καιρός και αυτό το τριήμερο, με τις καλύτερες συνθήκες να επικρατούν κυρίως στη νότια νησιωτική χώρα. Επίσης, λόγω των σχετικά ισχυρών νοτιάδων την παρασκευή, ευνοείται και η μεταφορά σκόνης στα νότια τμήματα της χώρας. Για την Αττική, οι καλύτερες συνθήκες φένεται πως θα είναι την Κυριακή. Οι άνεμοι γενικά σε ανεκτά επίπεδα με τους ισχυρότερους να συμβαίνουν την Παρασκευή στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα αλλά παρουσιάζοντας μικρή πτώση μέσα στο ΣΚ. Καλό ΠΣΚ σε όλους!

 

Τριανταφυλλιά Σίδερη

Φυσικός-Μετεωρολόγος