Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 29-31/3/2019

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 29-31/3/2019

Ο Μάρτης μας αποχαιρετά με χειμωνιάτικη διάθεση καθώς το τριήμερο θα συνεχίσουμενα έχουμε χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Επιπλέον, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη νότια νησιωτική χώρα και ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αναμένονται στο Αιγαίο.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Παρασκευή:

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες θα έχουμε κυρίως στη κεντρική και νότια χώρα όπου αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Αυτές θα είναι πιο ισχυρές και επίμονες στην περιοχή της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Επιπλέον, παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης αλλά και στα ορεινά/ημιορεινά (>700m) της κεντρικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν μέχρι το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ισχυροί αλλά θυελλώδεις στο Αιγαίο από βόρειες/βορειοανατολικές δ/νσεις. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Στην Αττική:

Γενικά συννεφιασμένος ο καιρός στην Αττική την Παρασκευή με πιθανές τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί προς θυελλώδεις βορειοανατολικοί 6-8bf και τοπικά παραθαλάσσια 9bf. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση που γίνεται εντονότερη λόγω των ισχυρών ανέμων. Η μέγιστη αναμένεται να φτάσει τους 110C και η ελάχιστη τους 60C με την αισθητή θερμοκρασία όμως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Σάββατο:

Νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές στα κεντρικά, ανατολικά και νότια της χώρας. Οι βροχές αναμένονται εντονότερες πάλι στην Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ξανά στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με συννεφιά κατά τόπους. Οι άνεμοι παραμένουν από βόρειες/βορειοανατολικές δ/νσεις ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις στο Αιγαίο αλλά με λίγο μικρότερη ένταση συγκριτικά με την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα αλλά διατηρείται πιο χαμηλή στα ανατολικά της χώρας.

 

Στην Αττική:

Συννεφιά, παροδικά αυξημένη σε όλο το νομό το Σάββατο. Οι άνεμοι ισχυροί βόρειοι/βορειοανατολικοί 6-8bfαλλά η ένταση τους μειώνεται λίγο το βράδυ. Η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή, με την αισθητή 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Η μέγιστη αναμένεται να φτάσει ξανά τους 110C και η ελάχιστη τους 60C.

 

 

Κυριακή:

Συννεφιά με τοπικές ασθενείς βροχές αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μέσα στο βράδυ όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι βόρειοι μέτριας έντασης στα δυτικά αλλά ισχυρής στα ανατολικά της χώρας. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή αλλά αρχίζει σταδιακά να ανεβαίνει. 

 

Στην Αττική:

Στην Αττική ο συννεφιασμένος καιρός συνεχίζεται. Οι άνεμοι θα ξεκινήσουν βόρειοι ισχυροί έντασης 6-8bf αλλά μέσα στο βράδυ θα μειωθούν σε ένταση και θα κυμανθούν στα 3-5bf. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο με τη μέγιστη να φτάνει τους 130C και η ελάχιστη τους 70C.

 

 

Συνοπτικά αυτό το τελευταίο τριήμερο του Μαρτίου θα είναι χειμωνιάτικο με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες να εντοπίζονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή για την εποχή και οι άνεμοι ιδιαίτερα έντονοι στα ανατολικά και στο Αιγαίο. Η μεγαλύτερη ποσότητα νερού εντοπίζεται πάλι στην περιοχή της Κρήτης γι αυτό συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή. Χιονοπτώσεις έχουν ήδη σημειωθεί στα περισσότερα χιονοδρομικά με αυτό του Παρνασσού να ανακοινώνει παράταση της λειτουργίας του μέχρι 5 Μαΐου. Οι δεινοί σκιέρ επομένως μπορούν ακόμα να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους σπορ ειδικά στα μεγάλα χιονοδρομικά της χώρας. Για όσους ανυπομονούν να έρθει η ζέστη όμως, λίγη υπομονή και σιγά σιγά θα στρώσουν τα πράγματα! Καλό ΠΣΚ σε όλους!

 

Τριανταφυλλιά Σίδερη

Φυσικός-Μετεωρολόγος