Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟΥ, 22-25/3/2019

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟΥ, 22-25/3/2019

Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για το επόμενο τετραήμερο είναι η ηλιοφάνεια, οι ισχυροί τοπικά άνεμοι και οι λίγο πιο δροσερές θερμοκρασίες. 

 Πιο συγκεκριμένα:

 

Παρασκευή:

Συννεφιά, παροδικά αυξημένη, στην Κρήτη, την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως κατά τη διάρκεια της μέρας. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από βορειανατολικές δ/νσεις μέτριας (τοπικά ισχυρής στο Αιγαίο) έντασης αλλά τοπικά ασθενείς μεταβλητοί στη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

Στην Αττική:

Στην Αττική θα έχουμε αραιή συννεφιά αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με τον καιρό να είναι αίθριος αλλά ανεμώδης καθ ‘όλη τη διάρκεια της μέρας. Οι άνεμοι από βορειοανατολικές δ/νσεις 5-7bf και τοπικά στο Αιγαίο 8bf. Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 150C και η ελάχιστη τους 70C. 

 

 

Σάββατο-Κυριακή:

Γενικά αίθριος ο καιρός το σαββατοκύριακο αλλά με αραιή, παροδικά αυξημένη, συννεφιά κυρίως στα βορειοανατολικά της χώρας. Την Κυριακή στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στη Κρήτη ενδέχεται να σημειωθούν και τοπικές μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από βόρειες/βορειανατολικές δ/νσεις μέτριας (ισχυρής στο Αιγαίο) έντασης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα.

 

 Στην Αττική:

Στην Αττική το σαββατοκύριακο θα είναι ευχάριστο, με πολλά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και με αρκετό αέρα. Οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί από βορειοανατολικές δ/νσεις 5-7bf και τοπικά στο Αιγαίο 8bf. Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 160Cκαι η ελάχιστη τους 70C.

 

 

Δευτέρα (Εθνική Εορτή):

Η Εθνική Εορτή θα κυλήσει γενικά με ήπιες και αίθριες συνθήκες. Το απόγευμα και το βράδυ όμως είναι πιθανόν να σημειωθούν κάποιες μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι παραμένουν από βόρειες δ/νσεις αλλά μειώνονται σε ένταση κυρίως από το βράδυ και η θερμοκρασία γενικά σε παρόμοια επίπεδα αλλά με μια μικρή άνοδο στα ανατολικά ηπειρωτικά.

 

 Στην Αττική:

Στην Αττική άλλη μία ηλιόλουστη μέρα με αίθριες συνθήκες, ότι πρέπει για τον εορτασμό της επετείου. Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν από βορειοανατολικές δ/νσεις αλλά μειώνονται σε ένταση και κυμαίνονται μεταξύ 3-5bf. Η θερμοκρασία αυξάνεται λίγο με τη μέγιστη στους 170C και την ελάχιστη στους 80C.

 

 

Το επόμενο τετραήμερο επομένως θα χαρακτηρίζεται από γενικά αίθριες συνθήκες, αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και κατά τόπους ισχυρούς βοριάδες, κυρίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα χωρίς αίσθηση ζέστης. Το χιόνι στα  χιονοδρομικά μειώνεται ειδικά μετά το μεσημέρι με αυτά που βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα με το λιώσιμο του χιονιού. Παρόλαυτα συνίσταται και τις επόμενες μέρες μια βόλτα στα χιονοδρομικά μας αλλά προτιμήστε αυτά σε υψηλότερο υψόμετρο. Από την Τρίτη και μετά φαίνεται νέα πτώση της θερμοκρασίας και έλευση χαμηλού, αλλά μέχρι τότε απολαύστε όσο μπορείτε τις επόμενες μέρες.

 

Τριανταφυλλιά Σίδερη,

Φυσικός-Μετεωρολόγος