Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 15-17/3/2019

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 15-17/3/2019

Οι τελευταίες μέρες μας προσγείωσαν απότομα από την άνοιξη του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας στον χειμώνα των τελευταίων ημερών με τις βροχές, τις χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους να επηρεάζουν μεγάλο μέρος της χώρας. 

Το τριήμερο που έρχεται όμως αναμένεται γενικά ευχάριστο με εξαίρεση την Παρασκευή που ο καιρός παραμένει άστατος κυρίως για την ανατολική χώρα. Αλλά το σαββατοκύριακο η θερμοκρασία ανεβαίνει και η άνοιξη ξανα έρχεται με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Παρασκευή:

Η Παρασκευή θα ξεκινήσει με νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η συννεφιά θα συνοδεύεται με βροχές οι οποίες αναμένονται εντονότερες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης στα ορεινά της βόρειας χώρας (υψόμετρο >700m). Τα φαινόμενα μέσα στο απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά της χώρας και θα σταματήσουν μέσα στη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες δ/νσεις μέτριας έντασης αλλά από δυτικές/βορειοδυτικές μέτριας προς ισχυρής έντασης στο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα με παγετό να δημιουργείται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. 

 

Στην Αττική: 

Συννεφιά, παροδικά αυξημένη για την Αττική την Παρασκευή με βροχές, τοπικά ισχυρές το πρωί. Οι βροχές το απόγευμα θα σταματήσουν αλλά ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος για το υπόλοιπο της μέρας.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές δ/νσεις έντασης 3-5bf και η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στους 140C και τη νύχτα θα αγγίξει τους 70C.

 

  Σάββατο:

Το Σάββατο θα ξεκινήσει με συννεφιά το πρωί κυρίως στη νησιωτική χώρα και πιθανές ασθενείς τοπικές βροχές στη Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, που μέχρι το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει και θα δώσουν σκυτάλη στην ηλιοφάνεια. Για την υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες δ/νσεις 3-5bf αλλά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6bf. Στρέφονται σε δυτικούς/νότιοδυτικούς 3-5bf κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία αρχίζει να σημειώνει άνοδο.

 

 Στην Αττική: 

Αίθριος ο καιρός για την Αττική το Σάββατο με αρκετή ηλιοφάνεια. Το απόγευμα φαίνεται πως θα αναπτυχθεί αραιή συννεφιά αλλά ο καιρός θα παραμείνει αίθριος και θα συνεχίσει έτσι και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι δυτικοί/νοτιοδυτικοί 3-5bf και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο με την μέγιστη στους 200C και ελάχιστη στους 130C. 

 

 

 Κυριακή:

Ηλιόλουστος καιρός με αραιή συννεφιά κατά διαστήματα για όλη τη χώρα. Στα δυτικά όμως, η συννεφιά φαίνεται πως θα πυκνώσει το απόγευμα με κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες/νοτιοδυτικές δ/νσεις με την θερμοκρασία να ανεβαίνει κι άλλο σε όλη τη χώρα.

 

 Στην Αττική: 

Ηλιόλουστη και ζεστή για την εποχή μέρα για την Αττική με κάποια αραιή συννεφιά κατά διαστήματα. Οι άνεμοι από νοτιοδυτικές δ/νσεις 3-5bf και η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο με την μέγιστη να φτάνει τους 220Cκαι η ελάχιστη να αγγίζει τους 140C.

 

 

Για αυτό το τριήμερο, μόνο η Παρασκευή θα έχει σχετικά άστατο και κρύο καιρό αλλά το σαββατοκύριακο οι όμορφες και ζεστές μέρες επιστρέφουν για να μας φτιάξουν τη διάθεση. Τα χιονοδρομικά αποτελούν μια καλή λύση για εξόρμηση και αυτό το ΣΚ καθώς αναμένονται σύντομες φρέσκες χιονοπτώσεις που λόγω του ηλιόλουστου καιρού το ΣΚ κάνουν τις πίστες ιδανικές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας σπορ. Για όσους θέλουν να μείνουν στην πόλη, οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για βόλτες και ειδικά την Κυριακή στην Αττική αφήνουμε πίσω τα μπουφάν και απολαμβάνουμε τη ζεστή ανοιξιάτικη αίσθηση.

 

 

Τριανταφυλλιά Σίδερη

Φυσικός-Μετεωρολόγος