Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 8-11/3/2019

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 8-11/3/2019

Τριήμερο έρχεται και ο καιρός είναι με το μέρος μας, παραμένοντας ανοιξιάτικος και ηλιόλουστος σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, την Καθαρά Δευτέρα φαίνεται πιο συννεφιασμένος με κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στη δυτική χώρα το απόγευμα.

 Πιο συγκεκριμένα:

 Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή:

Γενικά το επόμενο τριήμερο θα είναι για όλους ευχάριστο και ηλιόλουστο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Κατά διαστήματα θα αναπτύσσεται και αραιή συννεφιά, με την πιο ηλιόλουστη μέρα να φαίνεται πως θα είναι η Κυριακή.

Βέβαια τις πρωινές ώρες τοπικά αναμένεται να εκδηλωθούν ομίχλες και κυρίως θαλάσσιες ομίχλες στη βόρεια και δυτική νησιωτική χώρα. Γρήγορα όμως θα υποχωρήσουν μετά την ανατολή του ήλιου.

 

Για την Αττική, όλο το τριήμερο θα έχουμε αίθριο καιρό με πολλή ηλιοφάνεια αλλά και αραιή συννεφιά, με την πιο ηλιόλουστη μέρα να είναι και για την Αττική, η Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες/νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5bf και η θερμοκρασία υψηλή για την εποχή, με μέγιστη τους 210C και ελάχιστη τους 100C. 

 

Τις επόμενες μέρες λοιπόν, οργανώνουμε τις εξορμήσεις μας είτε για μια βόλτα στη θάλασσα, πεζοπορία, πικ-νικ, ταξίδι. Αυτές οι ηλιόλουστες και καλές μέρες δημιουργούν επίσης άριστες συνθήκες για μια επίσκεψη στα χιονοδρομικά μας. Μπορεί το χιόνι με τις πολύ θετικές θερμοκρασίες να μειωθεί λίγο αλλά διατηρείται σε άριστη ποιότητα και γι’αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο σκι ή που θέλουν να ξεκινήσουν με έναν δάσκαλο, οι επόμενες μέρες είναι ιδανικές.

 

Καθαρά Δευτέρα: 

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα ξεκινήσει αίθριος με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα. Αργότερα μέσα στο πρωί όμως θα αρχίσει να συννεφιάζει από τα δυτικά που μέχρι το βράδυ η συννεφιά θα έχει καλύψει και την ανατολική χώρα. Η νέφωση θα είναι παροδικά αυξημένη με εκδήλωση τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά. 

 

Για την Αττική, η Καθαρά Δευτέρα θα αρχίσει με αίθριες συνθήκες και ηλιοφάνεια. Μέσα στο απόγευμα όμως θα συννεφιάσει από τα νοτιοδυτικά και ίσως εκδηλωθούν τοπικά κάποιες ασθενείς βροχές το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4-6bf και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 190C και η ελάχιστη θα αγγίξει τους 90C. 

 

Τα Κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού θα γίνουν επομένως με ήπιες και αίθριες συνθήκες αλλά με περισσότερη συννεφιά συγκριτικά με τις άλλες μέρες και ελαφρώς πιο αυξημένους ανέμους κυρίως από το απόγευμα και μετά. Απολαύστε και χαρείτε και αυτή τη μέρα γιατί η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την ερχόμενη βδομάδα και ο καιρός θα γίνει πιο άστατος. 

Καλό τριήμερο και καλά Κούλουμα!

 

Τριανταφυλλιά Σίδερη

Φυσικός-Μετεωρολόγος