Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 1-3/3/2019

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 1-3/3/2019

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν όλη σχεδόν τη χώρα το προηγούμενο σαββατοκύριακο πέρασαν και ο Μάρτης μας υποδέχεται αύριο με ανοιξιάτικη διάθεση. Οι επόμενες μέρες θα κυλήσουν με ήπιο καιρό σχεδόν για όλους έκτος από κάποιες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια παραθαλάσσια το σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα:

Παρασκευή:

Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα αλλά αραιή παροδικά αυξημένη συννεφιά στη Κρήτη και στα Δωδεκάνησα με πιθανή εκδήλωση κάποιων ασθενών τοπικών βροχών. Το βράδυ αναμένεται και αυτό αίθριο σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα καθαρού ουρανού. Χαμηλή ορατότητα ενδέχεται να σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριας έντασης και η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει.

Στην Αττική:

Καθαρός ουρανός και ηλιοφάνεια για την Αττική την Παρασκευή με αίθριες και ήπιες καιρικές συνθήκες. Το βράδυ θα είναι επίσης ευχάριστο για όλους με κάποια αραιή συννεφιά κατά τόπους. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί/βορειοδυτικοί 3-5bf και η θερμοκρασία σε αρκετή άνοδο συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες, με τη μέγιστη στους 180C και την ελάχιστη στους 80C. 

 

Σάββατο:

 Όποια αραιή συννεφιά και χαμηλή ορατότητα θα διαλυθούν μέσα στο πρωινό με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στην ηπειρωτική χώρα. Στη νησιωτική, κυρίως στην ανατολική και στη νότια, η αραιή συννεφιά θα γίνεται παροδικά αυξημένη με εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων. Μετά το μεσημέρι όμως, η συννεφιά θα αυξηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που φαίνονται ισχυρές κυρίως στα παράλια και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα είναι μέτριας έντασης βόρειοι/βορειοανατολικοί στα βόρεια αλλά μέτριας έντασης δυτικοί/νοτιοδυτικοί στα νότια της χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Στην Αττική:

Η τοπική αραιή συννεφιά διαλύεται γρήγορα και η μέρα του Σαββάτου είναι άλλη μία αίθρια και ηλιόλουστη μέρα για όλο το νομό της Αττικής. Το βράδυ όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από κάποιες τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα ξεκινήσουν βόρειοι/βορειοδυτικοί 3-5bfπου θα γίνουν βορειοανατολικοί 4-6bf το βράδυ. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, με τη μέγιστη στους 170C και την ελάχιστη στους 70C.

 

 Κυριακή:

Βροχές και καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα όπως και στη Πελοπόννησο, που θα είναι τοπικά έντονες. Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά ενδέχεται να σημειωθούν και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις. Η υπόλοιπη χώρα όμως θα έχει αίθριο καιρό με διαστήματα ηλιοφάνειας. Αλλά μέσα στο βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν με αίθριες συνθήκες να επικρατούν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί μέτριας έντασης στα ηπειρωτικά αλλά ισχυρής έντασης βόρειοι/ βορειοανατολικοί στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πρόσκαιρη πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Στην Αττική:

Στην Αττική αραιή συννεφιά, παροδικά αυξημένη, με πιθανές τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά του νομού το πρωί. Μέχρι το μεσημέρι όμως η συννεφιά θα φύγει με τον ήλιο να εμφανίζεται και τον καιρό να είναι αίθριος και ευχάριστος για όλο το νομό. Το βράδυ και η νύχτα θα κυλήσει επίσης με αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι/βορειοανατολικοί 5-7bf. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πρόσκαιρη πτώση,  με τη μέγιστη στους 120C και την ελάχιστη στους 40C.

 

Ο Μάρτης λοιπόν ξεκινάει με ανοιξιάτικη διάθεση και αυτό το ΠΣΚ επανορθώνει για το προηγούμενο που τους περισσότερους μας κράτησε μέσα στα σπίτια μας. Ευκαιρία λοιπόν τις επόμενες μέρες να βγούμε έξω, να οργανώσουμε αποδράσεις και να πιάσουμε τον Μάρτη με ευχάριστη διάθεση αφού ο καιρός για τους περισσότερους από εμάς θα είναι με το μέρος μας!

 

Τριανταφυλλιά Σίδερη

Φυσικός-Μετεωρολόγος