Πρόγνωση Kαιρού

Εκτίμηση σχετικά με τις προβλεπόμενες χιονοπτώσεις στην Αττική

Εκτίμηση σχετικά με τις προβλεπόμενες χιονοπτώσεις στην Αττική


Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, και σημειώνοντας πως τα ακριβή χαρακτηριστικά της διαταραχής στα πλαίσια της οποίας θα λάβει χώρα η ερχόμενη ψυχρή εισβολή δεν έχουν ξεκαθαρίσει, σημειώνεται ότι:

 

α)Η πιθανότητα αξιόλογης χιονόπτωσης/χιονόστρωσης σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Αττικής και στα κεντρικά/νότια τμήματα της Αθήνας εμφανίζεται πολύ περιορισμένη παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν διαστήματα χιονοπτώσεων.

β)Η πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρών χιονοπτώσεων μεγάλης διάρκειας και αξιόλογης χιονόστρωσης, εμφανίζεται αυξημένη για το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και βόρειας Αττικής, συμπεριλαμβανομένων περιοχών των βορείων προαστίων της Αθήνας. Ειδικά για το λεκανοπέδιο της Αθήνας, η πιθανότητα χιονόστρωσης ικανής να δημιουργήσει επιπλοκές στις συγκοινωνίες, είναι πιο σημαντική για υψόμετρα μεγαλύτερα των 300μ και σημαντικά μικρότερη για τις υπόλοιπες περιοχές.

γ) Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η ψυχρή εισβολή θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη και μέχρι τότε, θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα σε πολλές περιοχές της Αττικής.

δ)Εκτός των αξιόλογων χιονοπτώσεων, η ψυχρή εισβολή θα συνοδεύεται από σφοδρούς ανέμους οι ριπές των οποίων ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 100km/h, σε κάποιες περιοχές, δημιουργώντας εν δυνάμει επικίνδυνες συνθήκες.

ε)Οι ψυχρές αέριες μάζες θα διατηρηθούν για αρκετές ημέρες και κατά συνέπεια το χιόνι θα διατηρηθεί σε περιοχές που θα επιτευχθεί σημαντική χιονόστρωση.

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις, κυρίως σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, τις ισχυρές βροχές κυρίως στο νότιο Αιγαίο και σε περιοχές της νότιας Ελλάδας, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και την επικράτηση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, κυρίως στην κεντρική και Βόρεια Ελλάδα όπου και θα σημειωθεί παγετός.

 

Αναλυτικότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της ψυχρής εισβολής, θα δοθούν σε επόμενο δελτίο.

  

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!

 


Γεώργιος Παπακωστόπουλος

 Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.grSiMeteo.gr

Ο Χειμώνας είναι εδώ!!!

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.