Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 8-10/2/2019

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 8-10/2/2019

Ένα ακόμα τριήμερο, που μετά από τις συνεχόμενες μέρες κακοκαιρίας, έρχεται για να μας δώσει ένα όμορφο διάλειμμα! Ο καιρός προβλέπεται αίθριος σε όλη σχεδόν τη χώρα, δίνοντας μας την ευκαιρία για αποδράσεις και χαλάρωση. Βέβαια οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες λόγω των βόρειων ανέμων παραμένουν, αλλά η παρουσία του ήλιου θα μας κάνει να ξεχαστούμε. Πιο συγκεκριμένα:

 

Παρασκευή:

Η Παρασκευή θα ξεκινήσει με αραιή συννεφιά, παροδικά αυξημένη, κυρίως στην ανατολική χώρα. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται να σημειωθούν στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νότια παράλια της χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις επίσης θα εκδηλωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά ασθενείς. Το βράδυ όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιή συννεφιά κατά τόπους. Οι άνεμοι θα είναι γενικά από βόρειες διευθύνσεις, ασθενής έντασης στα ηπειρωτικά αλλά μέτριας στα παραθαλάσσια. Η θερμοκρασία διατηρείται σχετικά χαμηλή.

Στην Αττική θα έχουμε αραιή συννεφιά, παροδικά αυξημένη, το πρωί, με κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά που γρήγορα θα σταματήσουν. Το μεσημέρι και το απόγευμα, τα σύννεφα θα περιοριστούν και θα έχουμε διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλο το νομό. Το βράδυ, ο καιρός παραμένει αίθριος με μεγάλα διαστήματα καθαρού ουρανού. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3-5bf, η μέγιστη θερμοκρασία στους 100Cκαι η ελάχιστη στους 40C.

 

Σάββατο:

Κάποιες τοπικές ομίχλες και χαμηλή ορατότητα όπως και παγετός αναμένεται στα ηπειρωτικά της χώρας νωρίς το πρωί. Επίσης, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα νότια παράλια της χώρας αλλά μέσα στο απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, αραιή συννεφιά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέτριας έντασης στα παράλια αλλά ασθενείς μεταβλητοί στα ηπειρωτικά της χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Στην Αττική θα έχουμε αίθριο καιρό με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και κάποια αραιή συννεφιά κατά τόπους. Το βράδυ ο καιρός ανοίγει κι άλλο με καθαρό ουρανό δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες για ελεύθερη εκπομπή υπέρυθρης ακτινοβολίας από το έδαφος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 2-4bf(το πρωί 5bfστα ανατολικά παράλια του νομού), η μέγιστη θερμοκρασία στους 100C και η ελάχιστη στους 30C.

 

Κυριακή:

Νωρίς το πρωί, τοπικές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρώτικά της χώρας. Επίσης αραιή συννεφιά που ίσως συνοδεύεται από τοπικές ασθενείς βροχές στη Κρήτη που γρήγορα θα σταματήσουν. Γενικά όμως η μέρα θα είναι αίθρια για όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια αλλά στα δυτικά της χώρας, συννεφιά θα αρχίσει να δημιουργείται το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί αλλά στα παράλια θα είναι βόρειοι μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει.

Στην Αττική, τις πρωινές ώρες η χαμηλή αισθητή θερμοκρασία και ο δρόσος θα είναι εμφανής κυρίως στα βόρεια του νομού. Ο καιρός όμως επιφυλάσσει μια υπέροχη Κυριακή σε όλο το νομό με πολλή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς βόρειοι το πρωί αλλά ασθενείς μεταβλητοί αργότερα. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο με τη μέγιστη στους 130Cκαι την ελάχιστη στους 50C.

 

Άλλο ένα ΠΣΚ όμορφο χωρίς κακοκαιρία που μας ωθεί να το εκμεταλλευτούμε, απολαμβάνοντας λίγες μέρες ήλιου και καλοκαιρίας στην Αττική αλλά και στο περισσότερο μέρος της χώρας. Το τελευταίο σύστημα έδωσε αρκετά εκατοστά φρέσκου χιονιού κυρίως στα χιονοδρομικά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας και όσοι κατευθυνθείτε προς τα εκεί, θα απολαύσετε το ήδη στρωμένο χιόνι και την ηλιοφάνεια, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να πέσετε πάνω σε χιονοθύελλα. Για τους υπόλοιπους που θα μείνουν στο κλεινόν άστυ, εύχομαι καλές Αθηναϊκές και ηλιόλουστες (κυρίως την Κυριακή) βόλτες!

 

Τριανταφυλλιά Σίδερη

Φυσικός-Μετεωρολόγος