Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 1-3/2/2019

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ, 1-3/2/2019

Μετά από τις αλλεπάλληλες κακοκαιρίες που είχαμε τον Ιανουάριο, ο Φεβρουάριος αναμένεται να ξεκινήσει με αίθριο και ήπιο καιρό σε μεγάλο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και για τις προσεχείς μέρες δεν αναμένονται χιονοπτώσεις.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 Την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται αίθριος στην περισσότερη χώρα αλλά με συννεφιά, παροδικά αυξημένη κυρίως δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Τοπικές βροχές αναμένονται επίσης στις δυτικές/βορειοδυτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί μέτριας έντασης και η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο συγκριτικά με τις τελευταίες μέρες. 

 Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετή ηλιοφάνεια σε όλο το νόμο. Οι άνεμοι θα είναι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 160Cτο μεσημέρι και θα κατέβει στους 70Cκατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ

Τις πρωινές ώρες αναμένονται κάποιες τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά της χώρας αλλά γρήγορα με την ηλιοφάνεια θα φύγουν με τον καιρό να συνεχίζει αίθριος με αραιή συννεφιά. Επίσης, κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν στα βόρεια και δυτικά της χώρας κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι παραμένουν νότιοι χαμηλής προς μέτριας έντασης αλλά ενισχύονται σε νοτιοανατολικούς ισχυρής έντασης το βράδυ στα δυτικά παράλια όπου ευνοείται και η μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε περαιτέρω άνοδο.

 Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα είναι από νότιο-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 170C το μεσημέρι και θα κατέβει στους 100Cκατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

 ΚΥΡΙΑΚΗ

 Ο καιρός συνεχίζει αίθριος αλλά με περισσότερη συννεφιά σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές αναμένονται να εκδηλωθούν στα βόρεια και στα δυτικά. Στα δυτικά όμως, οι βροχές ενδέχεται να είναι πιο οργανωμένες και υπάρχει πιθανότητα και για εκδήλωση τοπικών καταιγίδων. Οι άνεμοι συνεχίζουν μέτριοι νοτιοανατολικοί αλλά ισχυροί στα παράλια και η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο ακόμα.

 Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιή, κατά τόπους αυξημένη, συννεφιά. Οι άνεμοι θα είναι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 190C το μεσημέρι και θα κατέβει στους 120Cκατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Τις επόμενες μέρες, ο Φεβρουάριος θα μας καλωσορίσει με μια μίνι άνοιξη! Έτσι μπορείτε να βγείτε και να απολαύσετε τις πιο ζεστές μέρες και να περάσετε ένα σαββατοκύριακο χωρίς βροχές στην Αττική! Καλό ΠΣΚ !!

 

Τριανταφυλλιά Σίδερη

Φυσικός-Μετεωρολόγος