Πρόγνωση Kαιρού

Διαδοχικά συστήματα διαταραχών/// προσεγγιση επομενων ημερων.

Διαδοχικά συστήματα διαταραχών/// προσεγγιση επομενων ημερων.

 ( Διαδοχικά συστήματα διαταραχών. ) Προσεγγιση επομενων ημερων.

Σε κλοιό διαδοχικών συστημάτων ήδη από σήμερα αρχής γενομένης στα δυτικά και στην συνέχεια στα βόρεια και βορειοανατολικά διαμερίσματα.


-Για αύριο Τετάρτη αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες και πάλι αρχικά στα δυτικά με επέκταση αυτών στην  βόρεια χώρα καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.

Επιλεκτικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα.

Ταυτόχρονα έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά ίσως και ημιορεινά της Μακεδονίας  [ κυρίως δυτικά ] αλλά και της ηπείρου καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας , Πελοποννήσου και Εύβοιας.


Υποσημείωση.

1. Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

2. Ενίσχυση των νοτιάδων έως και 8 μποφόρ.

3. Ευνοικες συνθήκες μεταφοράς ποσοστού Αφρικανικής σκόνης.-Για την Πέμπτη αρχικά παρόμοιες συνθήκες πάνω κάτω στις ίδιες περιοχές με σχετική βελτίωση στην συνέχεια από τα δυτικά και νέα επιδείνωση από τις βραδινές ώρες οδεύοντας στην Παρασκευή.


Υποσημείωση.

1. Μικρή κάμψη των ανέμων με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ/

2. Ευνοικες συνθήκες μεταφοράς ποσοστού Αφρικανικής σκόνης.

3. Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.


-Για την Παρασκευή αναμένεται από νέο σύστημα να εκδηλωθούν έντονες βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και εκ νέου αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας [ δυτικά ] της ηπείρου καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας Πελοποννήσου και Εύβοιας.

Στην βόρεια  και κεντρική χώρα ενδεχομένως και σε ημιορεινές περιοχές.Υποσημείωση.

1. Ενισχυμένοι άνεμοι με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ.

2. Ευνοικες συνθήκες μεταφοράς ποσοστού Αφρικανικής σκόνης κυρίως στην νότια επικράτεια.


-Για το Σάββατο + Κυριακή αναμένεται άστατος καιρός με βροχές η τοπικές καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά κατά διαστήματα.

Υποσημείωση .

1. Στροφή των ανέμων στην κεντρική και βόρεια χώρα σε ΒΔ ενώ στα νότια παραμένουν στο νότιο ρεύμα. Σε κάμψη η ένταση τους με τιμές 5 έως 6 μποφόρ.-  Αττική - Θεσσαλονίκη.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες όλη την εβδομάδα  με ιδιαίτερη έμφαση με τα έως τώρα δεδομένα την Παρασκευή.

Η  Τάση της επόμενης εβδομάδας φαίνεται να έχει και πάλι διαθέσεις τουλάχιστον αρχικά για βροχές , καταιγίδες , χιονοπτώσεις στα ορεινά και νοτιάδες.Θερμοκρασίες.

Αναλογικά από βορρά προς νότο ως μέγιστες  τιμές από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βορειότερα τμήματα αλλά και ορεινών περιοχών της ηπειρωτικής χώρας και μονοψήφιες τιμές. Υ-ΓΗ αλληλουχία αυτή των διαδοχικών συστημάτων ελλοχεύει πιθανές αλλαγές τόσο στην ένταση έκταση και κατανομή των περιοχών αναλόγως της υφής και πιθανής πορείας του εκάστοτε συστήματος.Η ιδιάζουσα προσοχή , πρόληψη και ενημέρωση από τος επίσημους φορείς είναι απαραίτητη.


Εκ της διαχείρισης

 Worldwide Weather.
http://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.com/ Sozon Poyntos.( Ερασιτέχνης ερευνητής και ιχνηλάτης καιρικών δεδομένων.)