Πρόγνωση Kαιρού

Δυτική Αττική ! "Λευκά Χριστούγεννα στα ημιορεινά και ορεινά μας !"

Δυτική Αττική !

Εκτίμηση Καιρού για τη Δυτική Αττική τις ημέρες των Χριστουγέννων . 

Δευτέρα ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 24 Δεκεμβρίου 2018 .
  
  Για τη Δευτέρα Παραμονή Χριστουγέννων,τα παιδιά θα βγουν στους δρόμους για τα παραδοσιακά Κάλαντα το πρωί με καλές καιρικές συνθήκες οι οποίες θα συνεχιστούν καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας,έτσι λοιπόν αίθριος θα είναι ο καιρός  σε όλες τις περιοχές του Δυτικού άκου του νομού Αττικής,οι άνεμοι από Ν ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 bft,ενώ η θερμοκρασία στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας θα κυμανθεί από 6°C έως 16°C τοπικά και 17°C .
  Για τα Βίλια παρόμοιες οι καιρικές συνθήκες με τις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Αττικής,οι άνεμοι από Ν ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 4 πιθανόν έως 5 bft,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5°C έως 16°C .
Τρίτη ανήμερα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 25 Δεκεμβρίου 2018 .
  Η "λαμπερή" γιορτή της ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ θα είναι άκρως Χειμωνιάτικη,έτσι η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής που προς το μεσημέρι και μετά θα πύκνωση και θα βρέξει ,απ το βράδυ και οδεύοντας προς τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ,οι βροχές θα μετατραπούν σε χιονόνερο στα πεδινά και Χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πέριξ των πόλεων,από τα 300 μ και πάνω,οι άνεμοι παγεροί θα στραφούν σε Β ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 πιθανόν και 7 bft,ενώ η θερμοκρασία σε  πτώση θα κυμανθεί στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας από 7°C έως 11°C,η αίσθηση όμως θα είναι μικρότερη. .  
  Στα Βίλια η ημέρα των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ θα ξεκινήσει με συννεφιά και τοπικές βροχές,από τη νύχτα οι βροχές θα μετατραπούν σε χιονόνερο οδεύοντας προς τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ,οι άνεμοι παγεροί από Β ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και πιθανον παροδικά θυελλώδεις 6 έως 7 bft,ενώ η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 8°C έως 6 °C η αίσθηση όμως θα είναι μικρότερη.

Τετάρτη ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 26 Δεκεμβρίου 2018 .
   Άκρως Χριστουγεννιάτικη και η Δεύτερη ημέρα της Μεγάλης Εορτής,με χιονόνερο στα πεδινά των πόλεων και χιονοπτώσεις πιθανόν παροδικά έως και μέτριας εντάσεως σε όλα τα ημιορεινά και ορεινά του Όρους Πατέρα και των Γερανείων από τα 300 μ και πάνω,από το απόγευμα ο καιρός θα τείνει να είναι άστατος ,οι άνεμοι από Β ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως παροδικά ισχυροί και παγεροί 5 με 6 πιθανόν και 7 bft,ενώ η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στις πόλεις των Μεγάρων και της Ελευσίνας από 6°C έως 4 °C,η αίσθηση όμως θα είναι μικρότερη. 
  Στα Βίλια η ημέρα θα ξεκινήσει με χιονόνερο που γρήγορα τις πρωινές ώρες θα μετατραπεί σε χιόνι,έτσι χιονοπτώσεις θα έχουμε στο όμορφο Χωριό της Δυτικής Αττικής αλλά και στις γύρω περιοχές του Κιθαιρώνα καθ όλη τη διάρκεια της γιορτινής ημέρας,έως και τις βραδυνές ώρες όπου ο καιρός θα τείνει να μετατραπεί σε άστατο ,οι άνεμοι από Β ΒΔ διευθύνσεις παγεροί, 5 με 6 πιθανόν και 7 bft,ενώ η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση θα κυμανθεί από 1°C έως 3°C . 
Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2018 .

 Τέλος και με τα τελευταία στοιχεία πιθανόν η Πέμπτη να ξεκινήσει με ήλιο που όμως θα έχει όπως λέμε "δόντια",ίσως προς το μεσημέρι κάποιες νεφώσεις κάνουν την εμφάνιση τους πέριξ των πόλεων,οι άνεμοι από Β ΒΔ διευθύνσεις θα έχουν εξασθενίσει και θα φτάσουν τα 2 με 3 bft,ενώ η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας από 2°C έως 9°C,στις ποιο ορεινές και ημιορεινές περιοχές λόγο του χιονοσκεπούς εδάφους και της ξαστεριάς  θα είναι 2 με 3°C χαμηλότερη έτσι ΠΡΟΣΟΧΗ στον ΠΑΓΕΤΟ  τις πρωινές ώρες . 
  Στα Βίλια η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγη συννεφιά και μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί ,όμως το κρύο θα είναι τσουχτερό και ο ήλιος θα είναι και εδώ με "δόντια",οι άνεμοι από Β ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3bft,ενώ η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα κυρίως τις πρωινές ώρες θα κυμανθεί από 0°C πιθανόν και -1°C έως και 7°C ,ΠΡΟΣΟΧΗ στον ΠΑΓΕΤΟ  τις πρωινές ώρες .
  Έτσι λοιπόν  θα περάσουμε τις ημέρες των ΧΡΙΣΟΥΓΕΝΝΩΝ με μια ΛΕΥΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ που ίσως να κρύβει και εκπλήξεις κατά τη διάρκεια αυτής της Ψυχρής Εισβολής.
  Η πορεία των εορτών από άποψη καιρικών συνθηκών άκρως ενδιαφέρουσα και για την περιοχή μας όπως και για όλη τη Χώρα μας , το κρύο έρχεται για να μείνει και ποιος ξέρει τι θα μας φέρει πάντως η πορεία προς τη Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια πολύ ενδιαφέρουσα  .
  Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία κι ευτυχία στις οικογένειες σας,ότι καλύτερο από καρδιάς,ας χαρούμε τις λευκές ημέρες όπου κι αν είναι αυτές και ίσως κάποια στιγμή να τις δούμε κι έξω από τη πόρτα μας εμείς οι πεδινοί !
Με Εκτίμηση Κόκκαλης Σταύρος ένας εκ των Διαχειριστών της ομάδας Worldwide Weather .
http://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.com/2018/12/blog-post_24.html