Πρόγνωση Kαιρού

Συνεχίζεται η "παρέλαση των υφέσεων"

Συνεχίζεται η

Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή, αναμένεται να προσεγγίσει την χώρα μας, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων, οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα, με την επικράτηση νοτίων ανέμων, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγάλα υψόμετρα. Πιο αναλυτικά:

 

Το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

Στην Δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προβλέπεται άστατος καιρός, κατά διαστήματα νεφελώδης, και σε ορισμένες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές ή/και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα. Από τις απογευματινές ώρες, τα φαινόμενα προβλέπεται να ενταθούν και να επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κατά την διάρκεια της νύχτας, προς την Κυριακή, να έχουν έντονο χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινές περιοχές (άνω των 1200μ στην βόρεια Ελλάδα και των 1500μ στην κεντρική και νότια Ελλάδα).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-6bf , τοπικά 7bf  με τάση, από το απόγευμα, στο Ιόνιο, να στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία, σε σχετικά υψηλά επίπεδα, προβλέπεται να προσεγγίσει, κατά την διάρκεια των μεσημεριανών ωρών, τα επίπεδα των 16-19°C στην κεντρική και νότια Ελλάδα και των 12-15°C στην βόρια Ελλάδα.

 

Την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Αρχικά, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Από το μεσημέρι, τα φαινόμενα, στην δυτική Ελλάδα, θα υποχωρήσουν και, μέχρι το βράδυ, τα εντονότερα φαινόμενα θα εστιάζονται στην περιοχή του Αιγαίου και σε τμήματα της βορειοανατολικής Ελλάδας. 

Πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο πέλαγος με ένταση 6-7bf , τοπικά 8 bf και με τάση εξασθένισης από το απόγευμα. Στο Αιγαίο, θα επικρατήσουν αρχικά άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5-6, τοπικά 7. Μετά το μεσημέρι, στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων (βορειοανατολικοί στο βορειοανατολικό Αιγαίο, βορειοδυτικοί στον Θερμαϊκό κόλπο) μέχρι 7bf.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. 


Στην Αττική

Το Σάββατο προβλέπεται να κυλήσει με διάσπαρτες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες και ενδεχόμενο εκδήλωσης τοπικών όμβρων/καταιγίδων, κυρίως στην δυτική Αττική. Από τις βραδινές ώρες και, κυρίως, κατά την διάρκεια της νύχτας, προβλέπονται ισχυρές βροχές και παροδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Η Κυριακή, προβλέπεται να ξημερώσει με νεφελώδη και βροχερό καιρό, ενώ είναι αρκετά πιθανό σε πολλές περιπτώσεις να εκδηλωθούν και καταιγίδες και τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα. Σταδιακά, κατά την διάρκεια της ημέρας, προβλέπεται υποχώρηση των φαινομένων.

Οι άνεμοι, το Σάββατο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-5bf, τοπικά 6bf. Την Κυριακή, προβλέπονται γενικά ασθενείς άνεμοι, με τάση επικράτησης βορειοδυτικού ανέμου 4-6bf , από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία, σε σχετικά υψηλά επίπεδα, προβλέπεται να κυμανθεί στα πεδινά τμήματα του νομού, το Σάββατο από 10°C μέχρι 18°C και την Κυριακή από 8°C μέχρι 17°C.


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, νέα ατμοσφαιρική διαταραχή προβλέπεται να επηρεάσει την χώρα μας, από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τι καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές και, ενδεχομένως, σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας.

Στο παρακάτω animation, μπορείτε να δείτε την προβλεπόμενη κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων και την κατανομή του υετού που αυτά θα προκαλέσουν, όπως προβλέπεται από τα προγνωστικά μας συστήματα:

 

 

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!

 

SiMeteo.gr

Ο Χειμώνας είναι εδώ!!!

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.