Πρόγνωση Kαιρού

Αλληλουχια από μετωπα Κακοκαιρίας ,"Ο Χορός των βροχών και των ανέμων !". Εκτίμηση για τον καιρό του Τριημέρου στη Δυτική Αττική .

Αλληλουχια  από μετωπα  Κακοκαιρίας ,

Αλληλουχια  από μετωπα  Κακοκαιρίας ,"Ο Χορός των βροχών και των ανέμων !". Εκτίμηση για τον καιρό του Τριημέρου στη Δυτική Αττική . 

 


  Καλησπέρα σας αγαπητοί φίλοι και φίλες,ο χειμώνας είναι εδώ με διαδοχικές κακοκαιρίες ανά την επικράτεια με βροχές χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και με εναλλαγή των Βορειάδων με τους Νοτιάδες ,θα συνθέτουν το καιρικό σκηνικό της Χώρας μας τις επόμενες ημέρες ,τα βουνά της πατρίδας μας δέχονται ποσότητες χιονιού που αρμόζει στην εποχή αλλά και στην Χριστουγεννιάτικη περίοδο που διανύουμε .
  Έτσι λοιπόν από τις πρωινές ώρες αύριο αλλαγή του καιρού θα έχουμε πάλι  στην περιοχή μας με βροχές ενώ από τη Παρασκευή το βράδυ και κυρίως το Σαββατοκύριακο φαίνεται πως σοβαρεύουν περισσότερο τα "πράγματα"με ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες ανά διαστήματα,οι άνεμοι σε εναλλαγές από Βόρειους σε Ανατολικούς για να στραφούν και πάλι σε έναν  "τρελό" χορό,όσο για τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο τη Παρασκευή και το Σάββατο, για να ξανά "πέσει" πάλι από την Κυριακή .
  Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό του Τριημέρου για τη Δυτική Αττική και τον "χορό"των βροχών .


ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018. 
 Για αύριο Πέμπτη απ το πρωί συννεφιά που γρήγορα θα πυκνώσει και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ανά διαστήματα έως και μέτριας έντασης,σε όλο το Δυτικό άκρο του νομού Αττικής ενώ από τις βραδυνές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί ,οι άνεμοι από Α διευθύνσεις ασθενείς έως 3 bft,ενώ η θερμοκρασία σε Μέγαρα και Ελευσίνα να κυμανθεί από 5°C έως 12°C .


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 .

  Αρχικά αίθριος καιρός ενώ από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που προς το βράδυ θα πυκνώσουν προς τα ενδότερα των περιοχών ,οι άνεμοι θα στραφούν σε Β ασθενείς 2 με 3 bft, ενώ η θερμοκρασία σε Μέγαρα και Θριάσιο Πεδίο σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από 7°C έως 15°C .

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 .

   Το Σάββατο οι νεφώσεις απ το πρωί γρήγορα θα αυξηθούν,έτσι  οδεύοντας προς τις απογευματινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν βροχές οι οποίες πιθανόν το βράδυ να ενταθούν και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες,οι άνεμοι από Ν ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 bft, ενώ η θερμοκρασία με τους ΝοτιοΑνατολικούς  ανέμους θα ανέβει λίγο και θα κυμανθεί  σε Μέγαρα και Ελευσίνα από 11°C έως 15°C. 
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 .

  Τέλος τη Κυριακή με τα τελευταία στοιχεία, Κακοκαιρία θα έχουμε  με βροχές και πιθανόν τοπικά ισχυρές καταιγίδες ανά διαστήματα σ όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής,οι άνεμοι θα στραφούν σε Β ΒΔ ασθενείς έως μέτριοι ,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Μέγαρα και την Ελευσίνα από 10°C έως 15°C.  


ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΙΡΟΣ .
   
  Με μια μικρή ματιά στην πορεία του ο καιρός φαίνεται να έχει τα δικά του σκαμπανευάσματα ,άλλοτε με τοπικές βροχές και συννεφιές και άλλοτε να κάνει τη παρουσία του ο ήλιος ο ηλιάτορας κλείνοντας μας το μάτι,το εντυπωσιακό είναι η στροφή των ανέμων, όπου ο Αίολος θέλει ανά ημέρα να στέλνει και ένα από τα "παιδιά"του πότε με Νοτιάδες και πότε με Βοριάδες .
  Έτσι όπως λένε οι "ΣΟΦΟΙ" του καιρού, ο Άρχοντας ΧΙΟΝΙΑΣ για τη πεδινή φύση, έρχεται από αυτή την εναλλαγή στο "παιχνίδισμα"των ανέμων.
  Για να δούμε λοιπόν η πορεία τη καιρικές ομορφιές σκέφτεται να μας δώσει ο καιρός με τη φύση, που απ ότι φαίνεται φέτος έχουμε γυρίσει σε εκείνα τα όμορφα παλιά καιρικά χρόνια .
Με Εκτίμηση Κόκκαλης Σταύρος ένας εκ των Διαχειριστών της καιρικής ομάδας Worldwide Weather .