Πρόγνωση Kαιρού

Mετεοπορεια καιρού εβδομάδας. ( Προοπτική τάσης προς και για τα Χριστούγεννα. Πιθανές προγνωστικές αναθεωρήσεις .)

Mετεοπορεια καιρού εβδομάδας. ( Προοπτική τάσης προς και για τα Χριστούγεννα. Πιθανές προγνωστικές αναθεωρήσεις .)

Μετεοπορεια καιρού εβδομάδας. ( Προοπτική τάσης προς και για τα Χριστούγεννα. Πιθανές προγνωστικές αναθεωρήσεις .)

Σε δυο μονοπατια  θα βαδισει ο καιρος στην χωρα μας την προσεχης εβδομαδα με συστηματα διαταραχων.


Απο το ενα μονοπατι με περπατισια ψυχρου μετωπου με πτωση της θερμοκρασιας και επιλεκτικα φαινομενα [ βροχες ,τοπικες καταιγιδες και επιλεκτικες χιονοπτωσεις ] και απο το αλλο μονοπατι με περπατισια θερμου μετωπου με ανοδο της θερμοκρασιας με βροχες και καταιγιδες και χιονοπτωσεις στα ορεινα.Αναλυτικα και πανοραμικα.ΦΑΣΗ 1 ( Ψυχρή μάζα)ΔΕΥΤΕΡΑ.

 Βροχές και τοπικές καταιγίδες πλησίον σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής νότιας και ανατολικής επί το πλείστο επικρατείας. Τοπικές βροχές στα ενδότερα της χώρας .

Χιονοπτώσεις κυρίως στα  βόρεια και κεντρικά ορεινά τμήματα της επικράτειας .

Τοπικές βροχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Άνεμοι δυτικής συνιστώσας στρεφόμενοι σε Β.ΒΔ   εντάσεων 5 εως 6 μποφόρ

Η θερμοκρασία σε σταδιακή  πτώση με μέγιστες τιμές από 3 έως 13 βαθμούς αναλογικά από βορρά προς νότο.

 ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗΟι κύριες ημέρες του ψυχρού μετώπου με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ,με Β.ΒΔ ανέμους 5 έως 6 μποφόρ και διάσπαση εξαιτίας της συνιστώσας αυτής των βροχών η καταιγίδων σε επιλεκτικές τοπικές βροχές χειμερινής υφής και αρχικά μέτριες και στην συνέχεια ασθενείς επιλεκτικές χιονοπτώσεις  στα κεντρικά δυτικά και βόρεια ορεινά.


Η θερμοκρασία σε πτώση με μέγιστες τιμές από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από Β.ΒΔ προς Ν.ΝΑ της επικρατείας κυρίως την Τρίτη ενώ την Τετάρτη κατά δυο με τρις βαθμούς υψηλότερη.


Τοπικός παγετός το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.ΦΑΣΗ 2 ( Θέρμη μάζα)Πλέον ο καιρός βαδίζει στο δεύτερο μονοπάτι της υφής του προς τον θερμό τομέα και συνοδεία νέας διαταραχής από τα δυτικά θα επιφέρει άλλο σκηνικό στην Ελληνική επικράτεια.


 ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟΒροχές και καταιγίδες ( φαινόμενα τοπικά με έντονο χαρακτήρα ) επί το πλείστο στην δυτική ανατολική και νότια χώρα.

Χιονοπτώσεις έντονες αρχικά στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας[ κυρίως την Πέμπτη επιλεκτικά ίσως και σε ημιορεινές περιοχές .]


Οι άνεμοι πλέον σε νότια συνιστώσα με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά και 7 μποφόρ .


Η θερμοκρασία και με την στροφή αυτή των ανέμων σε άνοδο.


ΚΥΡΙΑΚΗ .
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Α.Ν.ΝΑ  χώρα.


Πιθανή προοπτική του καιρού προς και την ήμερα των Χριστουγέννων.Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία διαφαίνεται ένα μέσο διάστημα αντικυκλωνικων πιέσεων και αιθρία καιρού στο τέταρτο πενθήμερο του Δεκέμβρη τουλάχιστον μέχρι και πλησίον των εορτών.Εκ νέου φαίνεται μια ανασυγκρότηση των καιρικών διατάξεων με ότι αυτό συνεπάγεται με πιθανότητα αλλαγής της κυκλοφορίας και πάλι σε πιο ψυχρό μοτίβο [ άγνωστης για την ώρα υφής και δυναμικής λίγο πριν λίγο μετά τα Χριστούγεννα έως την Πρωτοχρονιά.]Υ-Γ.


Είναι εύλογο ότι πιθανών θα υπάρξουν και αναθεωρήσεις και αλλαγές στα καιρικά δεδομένα ως προς την προοπτική του καιρού την περίοδο των εορτών, όπως είναι εύλογο αναμοχλεύουμε τις πιθανότητες όπως περνώντας την κλωστή  μέσα από την βελόνα έχοντας 3 βαθμούς πρεσβυωπία.


Καλή εβδομάδα σε όλους και όλες.

Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.
http://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.com/Sozon Poyntos.