Πρόγνωση Kαιρού

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Γενικά αίθριος καιρός, προβλέπεται να επικρατήσει το Σαββατοκύριακο, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ διάσπαρτες νεφώσεις θα καλύπτουν κατά διαστήματα τμήματα του ουρανού. Οι νεφώσεις, προβλέπεται να είναι σημαντικά πυκνότερες σε περιοχές των Σποράδων, των Κυκλάδων, της Εύβοιας, της ανατολικής Μαγνησίας, της ανατολικής Πελοποννήσου και στ'ανοιχτά του Ιονίου, όπου και θα εκδηλωθούν βροχές τοπικού χαρακτήρα. Από όλες τις παραπάνω περιοχές, μόνο στην Κρήτη, τα φαινόμενα ενδέχεται να έχουν τοπικά αξιόλογο χαρακτήρα. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν θα σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα.

Οι άνεμοι, στο Αιγαίο, θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις, μέχρι 5bf ενώ στο στενό τον Αντικυθήρων και στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατεί ανατολικός - βορειοανατολικός άνεμος 4-5bf. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς.

Η θερμοκρασία, σταθεροποιείται κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές, με τις μέγιστες ενδείξεις στις περισσότερες πεδινές περιοχές της χώρας να είναι κοντά στους 20°C και τις ελάχιστες, στις πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ 10°C και 15°C. Σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές και σε κλειστές ηπειρωτικές λεκάνες, αναμένεται να σημειωθούν και θερμοκρασίες κάτω από 10°C.

Γενικά ήπιος με διάσπαρτες νεφώσεις αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια, προβλέπεται να επικρατήσει στην Αττική, τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή. Οι άνεμοι, και τις δύο ημέρες θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-4bf, στα ανατολικά μέχρι 5bf. Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί στον νομό Αττικής από 8°C μέχρι 20°C. Στο κέντρο της Αθήνας, κατά την διάρκεια των δυο ημερών, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13°C μέχρι 19°C.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, μεταβολή του καιρού αναμένεται από την Τρίτη, με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση ενισχυμένων βοριάδων και την αισθητή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Η ψυχρή εισβολή αυτή, φαίνεται να είναι γενικά "ξηρή" και τα φαινόμενα να έχουν γενικά ασθενή χαρακτήρα.


Καλό Σαββατοκύριακο !!!


  

Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!

 

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.
,