Πρόγνωση Kαιρού

Ενημερωση ,προειδοποιηση. ( Πιθανή ανανέωση ) - Προοπτική του καιρού των επόμενων ημερών. ( Βροχές και καταιγίδες στο προσκήνιο.)

Ενημερωση ,προειδοποιηση. ( Πιθανή ανανέωση ) - Προοπτική του καιρού των επόμενων ημερών. ( Βροχές και καταιγίδες στο προσκήνιο.)

 Έκτακτη προειδοποίηση. ( Πιθανή ανανέωση ) - Προοπτική του καιρού των επόμενων ημερών. ( Βροχές και καταιγίδες στο προσκήνιο.)

 

 

-Λαμβάνει τέλος σταδιακά το πολυήμερο καιρικό διάλειμμα στο επόμενο διάστημα.

Ένα διάλειμμα απουσίας εκτεταμένων φαινομένων με φθινοπωρινή τουλάχιστον νότα τις λυτές θερμοκρασίες ,το βόρειο ρεύμα και τις κατά περιόδους συννεφιές με ψεκαδες βορισιες κατά τόπους.

Πλέον σημαντική αλλαγή του καιρού στο άμεσο μέλλον αρχής γενομένης το Σάββατο αρχικά στα κεντρικά και βόρεια διαμερίσματα της χώρας όπου θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Αίτια διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη θα κατέλθει στα Βαλκάνια και κατά επέκταση και σε τμήμα της ελληνικής επικρατείας.

Οι άνεμοι συνεχίζουν την ρότα τους με Β.ΒΑ ρεύμα με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και σε συνάρτηση με την επικείμενη διαταραχή θα επιφέρει και πτώση της θερμοκρασίας αρχικά σε πρώτη φάση στα Β.ΒΑ διαμερίσματα της Χώρας.

Την Κυριακή αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού με τοπικά φαινόμενα να απασχολούν κυρίως την ανατολική και νότια χώρα.

Οι άνεμοι δεν αλλάζουν συνήθεια κατά εξακολούθηση και σε διεύθυνση ( Β.ΒΑ ) και σε εντάσεις με τιμές 5 έως 6 μποφόρ , ενώ η θερμοκρασία σε πτώση και στην υπόλοιπη ανατολική χώρα.

(Εξέλιξη περαιτέρω άμεσων καιρικών συνθηκών...)

Ήδη οδεύοντας προς Δευτέρα σημαντική διαταραχή [ ψυχρή λίμνη ] από την κεντρική Ευρώπη θα επιφέρει αρχής γενομένης από τα βόρεια και σταδιακά σχεδόν σε όλη την χώρα [ Τρίτη - Τεταρτη ] βροχές [ τοπικά έντονες ] και ισχυρές καταιγίδες με πιθανότητα και τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Οι άνεμοι με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ με εναλλαγές διευθύνσεων [ Β.ΒΑ-Ν-Α-Β.]

Η θερμοκρασία σε πτώση ικανή για χιονοπτώσεις κυρίως στα Β.ΒΔ ορεινά τμήματα.

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας [ μεσημέρι ]ενδεχομένως σε περιοχές ηπειρωτικές της κεντρικής και βόρειας χώρας να κατέλθουν και σε μονοψήφιες τιμές ενώ στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές κάτω από το φάσμα των 20 βαθμών Κελσίου .

Υποσημείωση...)
Πιθανές αλλαγές μέχρι οριστικής πορείας του συστήματος.

Υ-Γ

Αβεβαιότητα ως προς τις καιρικές συνθήκες στην εορτή της εθνικής επετείου [ 28 Οκτωβρίου ]

με πιθανότητα άστατου [ επιλεκτικά καιρού ] όπου θα υπάρξει προσεχώς ασφαλη ενημέρωση.

Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.
https://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.com/

Sozon Poyntos.