Πρόγνωση Kαιρού

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Η καρδιά του Φθινοπώρου, χτυπάει, πλέον, στην Ελλάδα, με τον καιρό να εναρμονίζεται λίγο-πολύ με τα πρότυπα της εποχής, την συννεφιά να καλύπτει για μεγάλα χρονικά διαστήματα πολλές περιοχές της χώρας, και τις βροχές, να έχουν ήδη κάνει αισθητή την παρουσία τους ανακουφίζοντας το ελλαδικό χώμα από την ξηρασία της θερινής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί πως από το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και η θερμοκρασία κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές και, επιτέλους, μετά από αρκετά χρόνια, δεν σημειώθηκε και δεν προβλέπεται να σημειωθεί αξιοσημείωτη θερμή περίοδος κατά την διάρκεια του Οκτωβρίου.

Έπειτα από ένα πολύ σημαντικό περιστατικό βροχόπτωσης, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο καιρός σταθεροποιήθηκε σε γενικά ήπιο μοτίβο με καθαρά φθινοπωρινή χροιά και με κύριο στοιχείο την παρουσία του βοριά, ο οποίος κατά διαστήματα στην περιοχή του Αιγαίου, της ανατολικής και νότιας  Ελλάδας, έπνεε αρκετά ενισχυμένος, κάτι που δεν συνηθίζεται κατά την διάρκεια του Οκτωβρίου. Με γενικά ήπιες συνθήκες, διάσπαρτες νεφώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας και το ενδεχόμενο βροχής αρκετά περιορισμένο, προβλέπεται να κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στην χώρα μας. Το Μελτέμι (όσο και εάν ακούγεται περίεργο, το βοριαδάκι που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, έχει τον χαρακτήρα Μελτεμιού), αναμένεται να διατηρηθεί με τάση σταδιακής εξασθένισης καθ'όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ξεπερνώντας καθημερινά, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τους 20°C, και αγγίζοντας, σε ορισμένες περιπτώσεις, τους 25°C. Κατά την διάρκεια της νύχτας, ωστόσο, η θερμοκρασία θα πέφτει αρκετά και στα ενδότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, θα σημειώνονται τιμές κοντά ή/και κάτω από 10°C. Η διάρκεια της νύχτας άλλωστε είναι πλέον μεγάλη και η ηλιακή ακτινοβολία αρκετά εξασθενημένη, οπότε και υπάρχει μεγάλο περιθώριο για την ψύξη των παρεδαφίων εδαφών και την πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια της νύχτας σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που παρατηρούνται τον Σεπτέμβριο.

Σε ήπια φθινοπωρινό σκηνικό, προβλέπεται να κυλήσει το επόμενο διάστημα στην Αττική, με διάσπαρτες νεφώσεις να καλύπτουν κατά διαστήματα τμήματα του ουρανού, χωρίς να είναι ικανές να παράγουν βροχή. Το βοριαδάκι θα διατηρηθεί, κυρίως στην ανατολική Αττική όπου θα φτάνει τοπικά τα 5-6bf και η θερμοκρασία, κατά την διάρκεια της ημέρας θα φτάνει τους 22-24°C, την νύχτα, ωστόσο, θα πέφτει κοντά στους 15°C.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, το γενικά ήπιο σκηνικό θα διατηρηθεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο. Εν συνεχεία, προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας. Ο άστατος καιρός προβλέπεται να συνεχιστεί καθ όλη την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας και είναι αρκετά πιθανό, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, να λάβει χώρα υπό βροχή αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Αναλυτικά στοιχεία για την εν λόγω διαταραχή θα δίνονται τις επόμενες ημέρες, μέσα από την σελίδα μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ στην φίλη και συνεργάτη, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της Μετεωρολογίας μέσα από την προγνωστική μας ομάδα, καλή επιτυχία στο νέο της εγχείρημα και την απόφασή της να δοκιμάσει τις δυνάμεις της δημιουργώντας την ιστοσελίδα, "https://myweatherpro.com/  η οποία φιλοξενεί τις προγνώσεις της πλαισιωμένες από χάρτες οι οποίοι φέρουν την υπογραφή του για πολλά χρόνια φίλου και συνεργάτη, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

  

Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Αναλυτής/προγνώστης καιρού - Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.
,