Πρόγνωση Kαιρού

Καιρικες συνθηκες των επόμενων ημερών.( Τάση υπόλοιπου Αυγούστου.)

Καιρικες συνθηκες των επόμενων ημερών.( Τάση υπόλοιπου Αυγούστου.)

Καιρικες συνθηκες  των επόμενων ημερών.( Τάση υπόλοιπου Αυγούστου.)

Χωρίς σημαντικές αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις ο καιρός των επόμενων ημερών με περιορισμό της όποιας αστάθειας σε τοπικό και επιλεκτικό ύφος στα ηπειρωτικά της β.βδ κυρίως επικράτειας.

Σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού η ενίσχυση των ανέμων βόρειας συνιστώσας στην ανατολική χώρα όπου στο Αιγαίο μέχρι και την Δευτέρα ενδεχομένως να ανέλθουν στα επίπεδα 6 έως 7 μποφόρ και ίσως τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο πλησίον του κάβο ντόρο και ριπές 8 μποφόρ.

Μικρή κάμψη των ανέμων από την Τρίτη με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ.

Στην δυτική χώρα και στο Ιόνιο πιο λυτοί οι άνεμοι με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς σημαντικές αποκλίσεις από τα τωρινά επίπεδα με τιμές μέγιστες από 32-35 βαθμούς Κελσίου με εναλλαγές της σκυτάλης πότε στην ανατολική χώρα  και πότε στην δυτική λόγω και του ανεμολογικού πεδίου.

Σημαντική υποσημείωση όσο αφορά την θερμοκρασία είναι ότι και λόγω της πολυήμερης βόρειας συνιστώσας των ανέμων οι νύχτες και τα ξημερώματα είναι δροσερότερα με αποτέλεσμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας η αίσθηση δροσιάς να είναι εντονότερη.


-Η προοπτική του καιρού για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου με τα όποια δεδομένα τείνουν σε ένα σχεδόν παρόμοιο καιρό με εμμονή του βορείου ρεύματος στα πελάγη πότε με ενισχυμένο β,δ στο Ιόνιο και πότε με ενισχυμένο β.βα  - β.βδ στο Αιγαίο .

Από άποψης αστάθειας και φαινομένων γενικά δεν διαφαίνεται κάτι σημαντικό παρότι οι αστάθειες είναι απρόβλεπτες.


Η θερμοκρασία με μικρές αποκλίσεις στα ίδια περίπου σταθερά επίπεδα με υποψία προς το τελευταίο πενθήμερο του Αυγούστου για ένα θερμό επιδόρπιο χωρίς ακρότητες. Όμως απέχουμε ημερών ως προς την πιθανότητα αυτή.


 Χρόνια πολλά σε όλους και όλες.Εκ της διαχείρισης  Worldwide Weather.
http://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.com/

 Sozon Poyntos.


Πηγη φωτο