Πρόγνωση Kαιρού

( Επιλεκτικές εξάρσεις ζέστης με δόσεις και στο βάθος αστάθειες...)

( Επιλεκτικές εξάρσεις ζέστης με δόσεις και στο βάθος αστάθειες...)

( Επιλεκτικές εξάρσεις ζέστης με δόσεις και στο βάθος αστάθειες...)

 

 

Με καλοκαιρινές διαθέσεις χωρίς θερμοκρασιακές ακρότητες και με επιλεκτικές θερμές εξάρσεις θα κυλήσει η εβδομάδα.

Στην αυριανή ημέρα ( Τρίτη ) διαφαίνεται η πρώτη δόση θερμής έξαρσης όπου θα εστιάζεται κυρίως στην κεντρική , ανατολική και νότια χώρα με θερμοκρασιακές τιμές 37 έως 38 βαθμών Κελσίου σε τοπικό επίπεδο κυρίως στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής χώρας.

Στην βόρεια χώρα αναμένονται τιμές μέγιστες από 28 έως 33 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από δυτικά προς ανατολικά.

Στην δυτική επικράτεια αναμένονται τιμές μέγιστες από 32 έως 35 βαθμών Κελσίου.

Στην ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται τιμές μέγιστες από 32 έως 36 βαθμών Κελσίου.

Στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη αναμένονται τιμές μέγιστες από 32 έως 36 βαθμών Κελσίου με τις υψηλότερες στην ανατολική Πελοπόννησο και την δυτική και κεντρική Κρήτη.
Ομαλοποιείται η θερμοκρασιακή ροή σε πιο ανεκτά επίπεδα στο υπόλοιπο της εβδομάδας όπου μέχρι την Παρασκευή και λόγω της έλευσης ενός Β.ΒΔ ρεύματος 5 έως 6 μποφόρ θα μετριάσει την κατάσταση με μερική πτώση της θερμοκρασίας με μέγιστες τιμές 32 έως 35 βαθμών Κελσίου.

Πλέον το Σ.Κ αναμένεται η δεύτερη δόση θερμής έξαρσης όπου ενδέχεται σε τοπικό επίπεδο να παρατηρηθούν τιμές μέγιστες 38 έως 39 βαθμών Κελσίου σε ενδότερες ηπειρωτικές περιοχές της ανατολικής κυρίως χώρας.

Σε νησιωτικές και παράλιες περιοχές όλες τις ημέρες η θερμοκρασία θα είναι τρις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Υποσημείωση

Ποσοστά αστάθειας διαφαίνονται στην βόρεια χώρα και κυρίως στο Β.ΒΑ κομμάτι στο υπόλοιπο της εβδομάδας με πιθανότητα βροχών η σποραδικών καταιγίδων .

Υ.Γ.

Οι μέγιστες τιμές είναι ενδεικτικές και προσεγγιστικές με πιθανότητα αποκλίσεων λόγω της εναλλαγής και της συχνής μεταβλητής του ανεμολογικού πεδίου σε συνάρτηση με το ανάγλυφο της εκάστοτε περιοχής και δεδομένου μια τοπική έξαρση θερμοκρασίας δεν αντιπροσωπεύει μια ευρεία έκταση παρά μόνο ένας μέσος όρος μιας συνολικής σύγκρισης και εικόνας.

Δεν συντρέχει για την ώρα λόγος ανησυχίας πιθανού καύσων και λόγω σπαστής διάρκειας αλλά και μη εκτεταμένων υψηλών θερμοκρασιών σε ευρεία έκταση .

Η πιθανή υψηλή υγρασία ίσως είναι το κυριότερο στοιχείο περαιτέρω αίσθησης δυσφορίας με την ανάλογη προσοχή σε ομάδες ευπαθής με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Προοπτική

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται από την νέα εβδομάδα ( 23/7) να λαμβάνει χώρα αξιόλογο σύστημα ( λίμνη ) με ψυχρότερες αέριες μάζες δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες αστάθειας με βροχές και καταιγίδες . Στην διάρκεια των ημερών θα αναφερθούμε στην πιθανή αυτή εξέλιξη με ασφαλή δεδομένα.

Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.
http://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.com/

Sozon Poyntos.