Πρόγνωση Kαιρού

Προοπτικη καιρού επόμενων ημερών.( Υπολείμματα αστάθειας και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.)

Προοπτικη  καιρού επόμενων ημερών.( Υπολείμματα αστάθειας και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.)

Προοπτικη του καιρού επόμενων ημερών.( Υπολείμματα αστάθειας και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.)

Σε ομαλοποίηση του καιρού οδεύουμε στο υπόλοιπο της εβδομάδας μετά και την έντονη περίοδο αστάθειας των τελευταίων ημερών με αρκετά ποσά υετού.Τα τελευταία υπολείμματα αστάθειας αύριο Τρίτη όπου πλέον θα απασχολήσουν την Β.ΒΑ χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες.Την Τετάρτη τοπικές αστάθειες επιλεκτικού τύπου στα ηπειρωτικά υπό την μορφή όμβρων η σποραδικών καταιγίδων κυρίως σε ορεινές περιοχές.

.

Αίθριος και καλοκαιρινός καιρός το υπόλοιπο της τρέχουσας εβδομάδας.


Άνεμοι στρεφόμενοι σε Β.ΒΔ ρεύμα με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία με μικρά βήματα σε άνοδο μέρα με την μέρα όπου θα είναι πιο αισθητή από την Πέμπτη έως το πέρας της εβδομάδας  με μέγιστες τιμές 34 έως 36 βαθμών Κελσίου και τοπικά θα παρατηρηθούν και 37 βαθμοί Κελσίου.

Αιτία θερμές αέριες μάζες από την Β.Δ Αφρική πάνω κάτω ίδιας δυναμικής με τις πρόσφατες που επισκέφτηκαν την χώρα μας. Ουτε λόγος για καύσωνα όπου εύκολα διατυμπανίζεται από Μ.Μ.Ε και όχι μόνο.


Υ-Γ Όπως συνηθίζεται τα ποσοστά θερμότερων αερίων μαζών δρουν θερμοκρασιακά ανάλογα και το ανεμολογικό πεδίο και τα ανάγλυφα των περιοχών και δεν αντιπροσωπεύουν την συνολική εικόνα της επικράτειας αλλά με πολλές τοπικές διαφορές.


Την νέα εβδομάδα διαφαίνεται πτώση της θερμοκρασίας.

Προοπτική...

Το τροπάριο των ασταθειών σε συνέχεια?

Από την Κυριακή και αρχές της νέας εβδομάδας βάσιμες υποψίες για εκ νέου σημαντικό ποσοστό αστάθειας με πολλές βροχές και καταιγίδες στην ελληνική επικράτεια όπου λόγω απόστασης ημερών με νέα δεδομένα παρακολουθούμε την τάση αυτή.Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.

Sozon Poyntos.