Πρόγνωση Kαιρού

Ολοταχώς προς το "βαθύ" ελληνικό Καλοκαίρι

Ολοταχώς προς το

Ο Ιούνιος, μέχρι και τις τελευταίες του ημέρες, δεν πρόδωσε το "κυκλοθυμικό" και δροσερό προφίλ το οποίο "έχτισε" κατά την διάρκειά του μέσα από διαδοχικές εξάρσεις της αστάθειας, ορισμένες από αυτές ιδιαίτερα αξιόλογες. Η τελευταία, πολύ αξιόλογη ατμοσφαιρική διαταραχή, η οποία επηρέασε για αρκετές ημέρες την περιοχή μας και ευνόησε την ανάπτυξη οργανωμένων συστημάτων καταιγίδων που έδωσαν έντονα φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας, έκλεισε τον κύκλο της και ο καιρός, κατά την διάρκεια των πρώτων ημερών του Ιουλίου, προβλέπεται να εναρμονιστεί με τα "πρότυπα" της εποχής.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να εξελιχθεί σε ήπιους ρυθμούς, με τον καιρό να διατηρείται γενικά αίθριος, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα. Βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα και περιορισμένης διάρκειας, θα εκδηλωθούν σε ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και σε περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως κατά την διάρκεια του απογεύματος. Παράλληλα, το Μελτέμι, θα κάνει αισθητή την παρουσία του πνέοντας με μέτρια ένταση στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία, σε σταδιακή άνοδο, θα ξεπεράσει τους 30°C, σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τα κύρια στοιχεία που θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδας, θα είναι ο γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το μέτριας έντασης Μελτέμι στο Αιγαίο και η περαιτέρω, σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα ξεπεράσει, σε κάποιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, τους 35°C. Δεν θα λείψουν, ωστόσο οι καλοκαιρινές καταιγίδες σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, και ιδιαίτερα στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κατά την διάρκεια του απογεύματος.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, με ήπιες συνθήκες αναμένεται να κυλήσει όλο το 1º δεκαήμερο του Ιουλίου, με την αστάθεια να διατηρείται σε περιορισμένη έκταση, το Μελτέμι να πνέει στο Αιγαίο με μέτρια ένταση και την θερμοκρασία, παρά την άνοδο, να μην φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

  

Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Αναλυτής/προγνώστης καιρού - Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.
,