Πρόγνωση Kαιρού

Μετεορίζοντας 1... 15 Ιουνίου 2018

Μετεορίζοντας 1... 15 Ιουνίου 2018

Κάλως ορίσατε στον "Μετεορίζοντα" της Παρασκευής, 1 Ιουνίου 2018 ο οποίος περιλαμβάνει αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας και Αττικής για την Παρασκευή και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 1-3 Ιουνίου, και εκτίμηση για την εξέλιξη του καιρού στην χώρα μας μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018. Στο δελτίο μας, θα μπορέσετε να δείτε αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, για την εξέλιξη των ανέμων και της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών, για την εξέλιξη του καιρού κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς επίσης και μία "τολημηρή" εκτίμηση για την εξέλιξη του καιρού μέχρι και τα μέσα του μήνα...


Μετεορίζοντας 1... 15 Ιουνίου 2018

"

 

Καλό Καλοκαίρι!!!

Η 1η Ιουνίου, σηματοδοτεί την ημερολογιακή έναρξη του καλοκαιριού στην χώρα μας παρά το γεγονός ότι τυπικά, σύμφωνα με τον αστρονομικό ορισμό, το καλοκαίρι ξεκινάει με το εαρινό ηλιοστάσιο, στις 21 Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι ο Μετεωρολογικός ορισμός των εποχών, ακολουθεί τον ημερολογιακό, από καιρικής άποψης, το "βαθύ" ελληνικό Καλοκαίρι, ξεκινάει συνήθως μετά τις 20 Ιουνίου, οπότε και η θερμοκρασία σταθεροποιείται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, οι "καύσωνες" κάνουν συχνά την εμφάνισή τους, το Μελτέμι επικρατεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα και η αστάθεια περιορίζεται και εστιάζεται κυρίως σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Αντίθετα, οι πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου, παρουσιάζουν συχνά χαρακτηριστικά ανάλογα με αυτά του Μαΐου, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία τείνει να σημειώνει σταθερή άνοδο.

Με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και γενικά ασθενείς ανέμους, προβλέπεται να κυλήσουν οι πρώτες ημέρες του Καλοκαιριού, ενώ η αστάθεια θα διατηρηθεί, ευνοώντας την εκδήλωση ξαφνικών καταιγίδων κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών, σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι οποίες, σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να έχουν παροδικά έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Καλό Καλοκαίρι!!!