Πρόγνωση Kαιρού

Μετεορίζοντας 11... 25 Μαΐου 2018

Μετεορίζοντας 11... 25 Μαΐου 2018

Κάλως ορίσατε στον "Μετεορίζοντα" της Παρασκευής, 11 Μαΐου 2018 ο οποίος περιλαμβάνει αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας και Αττικής για την Παρασκευή και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 12-13 Μαΐου, και εκτίμηση για την εξέλιξη του καιρού στην χώρα μας μέχρι τις 25 Μαΐου. Στο δελτίο μας, θα μπορέσετε να δείτε αναλυτικά στοιχεία για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από καταιγίδες κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου και για την εξέλιξη της αστάθειας κατά την διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας...

Μετεορίζοντας 11... 25 Μαΐου 2018

"

 

"Δροσιά να μπει, του Μάη..."

 Οι καλοκαιρινές συνθήκες που επικράτησαν κατά την διάρκεια του Απριλίου, δημιούργησαν μια ψευδαίσθηση πως το Καλοκαίρι φέτος ξεκίνησε νωρίς και προσδοκίες για "πρώιμες αποδράσεις". Ο Μάιος, ωστόσο, από τις πρώτες του κιόλας ημέρες, "επανέφερε την τάξη", με τον ουρανό να γεμίζει σύννεφα τα οποία τις τελευταίες ημέρες, σε αρκετές περιπτώσεις, έδοσαν ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Σε αντίθεση με μια αρκετά διαδεδομένη πεποίθηση που θέλει τον Μάιο καθαρά ηλιόλουστο μήνα, οι καταιγίδες, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της "καιρικής του ταυτότητας", κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου αρκετά συχνά έχουν αξιόλογη ένταση. Η διαφορά με τις βροχές που εκδηλώνονται κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με την διάρκεια και την τοπικότητα, καθώς οι καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά την διάρκεια της θερμής περιόδου, έχουν τοπικό χαρακτήρα και, συνήθως, εκδηλώνονται κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι καταιγίδες, αυτές, ωστόσο, έχουν αρκετά συχνά έντονο και απρόβλεπτο χαρακτήρα και είναι ικανές να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι σχετικά δροσερές και ασταθείς συνθήκες, προβλέπεται να διατηρηθούν και κατά το 2ο δεκαήμερο του Μαΐου, σε πιο ήπιους όμως ρυθμούς, με τα φαινόμενα να εστιάζονται κατά κύριο λόγο στα ηπειρωτικά τμήματα της βόρειας Ελλάδας. Αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη των καταιγίδων κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά και για την εξέλιξη του καιρού κατά την διάρκεια του 2ου δεκαήμερου του Μαΐου, αλλά και μία "τολμηρή" εκτίμηση για την πορεία του καιρού στην Ελλάδα προς το τέλος Μαΐου, μπορείτε να βρείτε στον "Μετεορίζοντα". 

Καλό Σαββατοκύριακο!!!