Πρόγνωση Kαιρού

Μετεορίζοντας 4... 15 Μαΐου 2018

Μετεορίζοντας 4... 15 Μαΐου 2018

Κάλως ορίσατε στον "Μετεορίζοντα" της Παρασκευής, 4 Μαΐου 2018 ο οποίος περιλαμβάνει αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας και Αττικής για την Παρασκευή και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 5-6 Μαΐου, και εκτίμηση για την εξέλιξη του καιρού στην χώρα μας μέχρι τα μέσα του Μαΐου, το πρώτο μισό του οποίου φαίνεται να χαρακτηρίζεται από έντονη αστάθεια, αυξημένη συχνότητα εκδήλωσης καταιγίδων, δροσερές και υγρές συνθήκες...


Μετεορίζοντας 4... 15 Μαϊου 2018

"

 

Θα... "αστράψει και θα βροντήξει" ο Μάιος !!!

 Έντονα ασταθείς συνθήκες προβλέπεται να επικρατήσουν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην χώρα μας με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις θα έχουν μεγάλη ένταση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου κατά την διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών θα εκδηλώνονται αξιόλογα φαινόμενα. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα δυτικά προς τα ανατολικά τμήματα της χώρας και θα επανέλθει κοντά στις "φυσιολογικές" για την εποχή τιμές.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν και στην περιοχή της Αττικής, και μάλιστα οι συνθήκες προβλέπονται ευνοϊκές για να επηρεαστεί σημαντικά και το λεκανοπέδιο της Αθήνας.

Η έντονη αστάθεια αναμένεται να διατηρηθεί για αρκετές ημέρες ακόμα, ευνοώντας την εκδήλωση καταιγίδων, κυρίως κατά την διάρκεια του απογεύματος, ενώ είναι αρκετά πιθανό τα φαινόμενα, να αποκτούν τοπικά έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως συμβαίνει συνήθως με τις καταιγίδες "θερμικού τύπου" που συνιθίζονται κατά την διάρκεια της "θερμής περιόδου" στην χώρα μας, τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα εστιάζονται σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα εκδηλώνονται κυρίως κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας.

Το νότιο Αιγαίο, όπου τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σημαντική ανομβρία, προβλέπεται να επηρεαστεί πολύ τοπικά και για μικρό χρονικό διάστημα από βροχές/καταιγίδες και, επί της ουσίας, θα μπορούσε να ειπωθεί, πως η ανομβρία θα συνεχιστεί.

Η περίοδος των καταιγίδων, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να έχει μεγάλη διάρκεια, ίσως χαλάσει τα σχέδια για εξορμήσεις και τις προσδοκίες για πρόωρο Καλοκαίρι που γέννησε η ακραίας διάρκειας και έντασης θερμή περίοδος που προηγήθηκε, όμως αποτελεί στοιχείο που λίγο - πολύ εμφανίζεται κάθε χρόνο, σε βαθμό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως στοιχείο της καιρικής ταυτότητας του Μαϊου στην χώρα μας. Τι πιο πολύτιμο άλλωστε από το δώρο της βροχής, πριν από το καυτό Ελληνικό Καλοκαίρι...


Καλό Σαββατοκύριακο!!!