Πρόγνωση Kαιρού

"Φθινοπωρινή" η νέα εβδομάδα...

Διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές αναμένεται να επηρεάσουν την χώρα μας, κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδας, με αποτέλεσμα την επικράτηση αυξημένων νεφώσεων, για μεγάλα χρονικά διαστήματα και την εκδήλωση βροχοπτώσεων. Τα φαινόμενα προβλέπεται να έχουν σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση στην δυτική και βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αντίθετα στην ανατολική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, τα φαινόμενα θα έχουν σημαντικά μικρότερη διάρκεια και τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι σημαντικά.

Οι άνεμοι, μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με αποτέλεσμα την κύμανση της θερμοκρασίας σε υψηλά επίπεδα (τοπικά μέχρι 20°C) και την μεταφορά σκόνης από την Σαχάρα προς την περιοχή μας.

Παροδική στροφή των ανέμων, σε βοριάδες αναμένεται κατά την διάρκεια της Πέμπτης, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του κονιορτού, και την μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά το τριήμερο: Παρασκευή - Κυριακή, η χώρα μας θα επηρεαστεί από πεδίο υψηλών πιέσεων το οποίο θα της εξασφαλίσει γενικά αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες.

 

Καλή εβδομάδα!!!