Πρόγνωση Kαιρού

Από Μάρτη Άνοιξη...και Μάρτης γδάρτης! Εκτίμηση καιρικών συνθηκών Μεγάρων και των περιοχών της Δυτικής Αττικής απο 01/03 εως 04/03.

Από Μάρτη Άνοιξη...και Μάρτης γδάρτης! Εκτίμηση καιρικών συνθηκών Μεγάρων και των περιοχών της Δυτικής Αττικής απο 01/03 εως 04/03.


  Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι,ο θυμόσοφος λαός λέει "Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης" αλλά και "ακόμη και στις 18 έχει το μάτι του ανοιχτό",έτσι λοιπόν,μετα τις τελευταίες χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα που έφτασαν μέχρι το κύμα και τις βροχές,ο καιρός θέλει να μας δείξει ότι μπαίνει στον Μάρτιο να μας ξεγελάσει λίγο με άνοδο των θερμοκρασιών  αλλά στο μέλλον τι μας επιφυλάσσει;
 Μετά το πρώτο δεκαήμερο ίσως κάτι καλό . Όμως να τονίσω ότι οι βροχές θα συνεχιστούν ανά διαστήματα σε όλη την επικράτεια.Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τις καιρικές συνθήκες στη πόλη των Μεγάρων και στις γύρω περιοχές της Δυτικής Αττικής από αύριο μέχρι τη Κυριακή 04 Μαρτίου.


Εκτίμηση καιρού Μεγάρων και των λοιπόν περιοχών  της Δυτικής Αττικής απο 01 Μαρτίου έως Κυριακή 04 Μαρτίου
Για αύριο Πεμπτη 01 Μαρτίου,γενικά αίθριος καιρός στη πόλη των Μεγάρων και του Θριασίου Πεδίου,με λίγες αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές κυρίως γύρω απο τους ορεινούς όγκους,οι άνεμοι Ν ΝΑ ασθενείς 2με3bf,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας απο 5°C εως 13°C .           


Την Παρασκευή 02 Μαρτίου,(Β' ΣΤΆΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΏΝ)προβλέπονται νεφώσεις απο τις πρώτες πρωινές ώρες που γρήγορα θα αυξηθούν γύρω από τους ορεινούς όγκους των Γερανείων και του όρους Πατέρα και θα εισέλθουν στα ενδότερα των Μεγάρων και του Θριασίου Πεδίου,οι νεφώσεις αυτές θα δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές ανά διαστήματα,από το απόγευμα οι βροχές θα  ενταθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες ανά διαστήματα μέχρι τις βραδυνές ώρες,οι άνεμοι θα πνέουν Ν ΝΑ μέτριοι εως ισχυροί 4 με 5 και τοπικά 6 bf ,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη πόλη των Μεγάρων και της Ελευσίνας από 8°C έως 15°C.               


 Το Σάββατο 03 και τη Κυριακή 04 Μαρτίου,ο καιρός  στη πόλη των Μεγάρων και στις περιοχές της Δυτικής Αττικής,θα είναι γενικά άστατος με νεφώσεις ανά διαστήματα που ενδέχεται να δίνουν ασθενείς τοπικές βροχές όχι όμως σημαντικές και όπου αυτές συμβούν θα είναι μικρής διάρκειας,οι άνεμοι το Σάββατο και τη Κυριακή ασθενείς Δ ΝΔ 2 με 3 bf ,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί και τις δύο ημέρες στα Μέγαρα και στην Ελευσίνα από 11°C έως 19°C .   

         
 Έτσι λοιπόν θα ολοκληρωθούν οι πρώτες ημέρες του Μαρτίου και θα τελειώσει ο Φεβρουάριος καιρικά στην περιοχή μας .
  Ένας Φεβρουάριος που χαρακτηρίστηκε ήπιος ως προς τις θερμοκρασιες,αλλά με πολλά ποσά υετού με τη μορφή βροχοπτώσεων.Ο Μάρτιος έρχεται ουσιαστικά είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης που ημερολογιακά μπαίνει στις 21 με την εαρινή ισημερία,ομως φέτος απ ότι φαίνεται ο Χειμώνας με τα φαινόμενα που μας δίνει δεν φαίνεται να φεύγει εύκολα.
 Ένας Χειμώνας πλούσιος σε φαινόμενα που θα συνεχιστεί κατα πάσα πιθανότητα με ενα κρύο "κύκνειο άσμα"του,πριν δώσει τη σκυτάλη στην άνοιξη η οποία άνοιξη φαίνετε να φέρνει αρκετές βροχές .
  Εύχομαι ΚΑΛΟ ΜΉΝΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ με υγεία και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσους έχουν γενέθλια.                 Με εκτίμηση Κόκκαλης Σταύρος ένας εκ των διαχειριστών της ομάδας Worldwide Weather .