Πρόγνωση Kαιρού

Μετεοπορεια επόμενων ημερών... [ Πιθανή τάση Καθαρής Δευτέρας.]

Μετεοπορεια  επόμενων ημερών... [ Πιθανή τάση Καθαρής Δευτέρας.]

Προοπτική επόμενων ημερών... [ Πιθανή τάση Καθαρής Δευτέρας.]

Πρόσκαιρη βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός στην ελληνική επικράτεια μετά και την τελευταία διαταραχή όπου επηρέασε αρκετές περιοχές με βροχές σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα χωρίς ακρότητες και ταυτόχρονα αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και επιλεκτικά και σε χαμηλά υψόμετρα, [π.χ. Γρεβενά  στα 500μ.] Ένα σύστημα που για άλλη μια φορά λόγω της πορείας του δεν ευνόησε το νότιο νοτιοανατολικό νησιωτικό σύμπλεγμα για αξιόλογα φαινόμενα που για την ώρα υστερεί. Μεγάλη πιθανότητα στις προσεχείς διαταραχές να επηρεαστεί πιο αξιόλογα και αυτό το σύμπλεγμα.


Συγκεκριμένα...

Πρόσκαιρη βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός καθώς από αύριο Τρίτη και τα Β,ΒΔ θα λάβει χωρά το πρώτο από τα δυο συστήματα προερχόμενα από την μεσόγειο και συγκεκριμένα από την Αδριατική σε πρώτη φάση και από την Β,ΒΔ Ιταλία σε δεύτερη φάση  με διαφορετική υφή βάση τωρινών στοιχείων το κάθε ένα.

Με  Ανατολική πορεία το πρώτο σύστημα και Ν.ΝΑ πορεία το δεύτερο  άρα και διαφορετική κατανομή υετού το καθένα ξεχωριστά.

Αναλυτικά...


-Για το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης  θα λάβει χώρα το πρώτο σύστημα  από την Αδριατική με πορεία ανατολική  δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα του ηπειρωτικού κορμού στο ανατολικό Αιγαίο και ενδεχομένως τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες στο Ν.ΝΑ σύμπλεγμα  ενώ ταυτόχρονα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του Δ,ΒΔ κυρίως τμήματος.


Άνεμοι Ν,ΝΔ ρεύματος αρχικά μέτριοι 5 μποφόρ ενισχυόμενοι 6 έως 7 μποφόρ με τάση στροφής σε Β,Δ στα δυτικά.

Η θερμοκρασία  ως μέγιστη ενδεικτική τιμή  από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από βορρά προς νότο.-Για το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής θα λάβει χώρα το δεύτερο σύστημα με πορεία Ν,ΝΑ αυτή την φορά δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της χώρας [ τοπικά έντονα φαινόμενα] στην δυτική κεντρική και νότια χώρα εξαιτίας της πορείας της διαταραχής.

Ταυτόχρονα χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ενδεχομένως και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.[ Ανοιχτό το ενδεχόμενο για χιονόπτωση και στην Πάρνηθα.]

Άνεμοι με εναλλαγές εντάσεων 6 έως 7 μποφόρ, αρχικά νοτίου ρεύματος στρεφόμενοι σε ανατολικούς με κατάληξη σε Α,ΒΑ.

 Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη πτώση θα κυμανθεί ως μέγιστη ενδεικτική τιμή από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από βορρά προς νότο  με χαμηλότερες το Β,Δ τμήμα της χώρας.-Τέλος για το διήμερο  Σάββατο και Κυριακής τα όποια φαινόμενα [ απομεινάρια ] θα απασχολούν τα Ν.ΝΑ  νησιωτικά τμήματα και την βόρεια Κρήτη με βελτίωση στην συνέχεια.

 

Άνεμοι Β.ΒΑ  ενισχυμένοι 6 έως 7 μποφόρ τοπικά και 8 με τάση εξασθένησης ενώ η θερμοκρασία σε άνοδο.-Πιθανή προοπτική Καθαρής Δευτέρας.

Με τα πρώτα στοιχεία διαφαίνεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην δυτική κεντρική και βόρεια κυρίως χωρα ,ενω θερμοκρασιακά με ψύχρα στα κεντρικά και βόρεια κυρίως κράσπεδα της επικράτειας. Λόγω απόστασης ημερών ελλοχεύουν αλλαγές.

Υ-Γ   Ο  χειμωνας ισως επιφυλασει το χρωστουμενο κερασακι...μετα το δευτερο δεκαημερο του μηνα.Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.
https://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.gr/


Καλή Σαρακοστή.

Sozon Poyntos.