Πρόγνωση Kαιρού

"Ήρθε η Αποκριά και ο Φλεβάρης μασκαράς !" Εκτίμηση Καιρού Μεγάρων και λοιπόν περιοχών Δυτικής Αττικής για την υπόλοιπη εβδομάδα εως και 11/02/2018


  Καλησπέρα σας αγαπητοί φίλοι και φίλες ,στη συνέχεια της εκτίμησης του καιρού  για την εβδομάδα που διανύουμε στην περιοχή της Δυτικής Αττικής,της πόλης μας των Μεγάρων και των περιοχών που την περιστοιχίζουν η συνέχεια λοιπόν μια και περίμενα κάποια στοιχεία για μια κακοκαιρία που ερχεται την Παρασκευή .
  Απ ότι φαίνεται και με τα τελευταία στοιχεία θα είναι μαι ισχυρή Κακοκαιρία στο σύνολο της επικράτειας πάντα,που θα ξεκινήσει απ τη Παρασκευή και απ τα Δυτικά της Χώρας μας με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αλλά και ημιορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας .
  Στη διάρκεια του Σαββάτου η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αττική και φυσικά την περιοχή μας αυτά σαν μια μικρή πρώτη γενική "γεύση"για αυτή τη κακοκαιρία .
  Μέχρι την Παρασκευή που θα χουμε την έναρξη αυτών των φαινομένων στην Χώρα μας,ο Φλεβάρης ήρθε ,ήρθε και η Αποκριά,αλλά ο Φλεβάρης αποφάσισε να βάλει τη μάσκα και τη στολή του και να ντυθεί Άνοιξη για πολλές περιοχές ,ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες,κάνοντας την ημέρα με τον ήλιο της να είναι όμορφη,οι άνεμοι να μη θυμίζουν σε τίποτα την καρδιά του Χειμώνα,και τη σκόνη να κάνει την εμφάνιση της κυρίως στη Νότια Ελλάδα,η παρένθεση αυτής της κακοκαιρίας που θα ρθει θα είναι σαν ένα διάλυμα από το καρναβάλι του Φλεβάρη .
  Πάμε λοιπόν αναλυτικά στον καιρό :

 

Εκτίμηση καιρού Δυτικής Αττικής Μεγάρων και λοιπόν περιοχών για το υπόλοιπο της Εβδομάδας


 Για αύριο Πέμπτη που είναι και Τσικνοπέμπτη 08 Φεβρουαρίου, αλλά και τη Παρασκευή 09,στην περιοχή των Μεγάρων και στις περιοχές του Θριασίου πεδίου προβλέπετε γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις κυριως τις νυχτερινές ώρες αύριο, που τη Παρασκευή θα αυξηθούν και θα εισέλθουν στα ενδότερα,οι άνεμοι αύριο Τσικνοπέμπτη θα έχουν Δ ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 4 bf, τη Παρασκευή μέχρι τις μεσημβρινές ώρες Δ ΒΔ με την ένταση της  Πέμπτης,ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε Ν ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 bf. ,η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη πόλη των Μεγάρων και του Θριασίου πεδίου την Τσικνοπέμπτη από 11 °C έως 17°C,ενώ τη Παρασκευή από 9  °C έως 16 °C .
   Για το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ( του Αγίου Χαραλάμπους), η μέρα θα ξεκινήσει με πυκνή συννεφιά σε όλες τις περιοχές τις Δυτικής Αττικής με τοπικές βροχές μέτριας έντασης  ,προς το βράδυ ενδέχεται οι βροχές να ενταθούν και  να εκδηλωθεί πρόσκαιρη  καταιγίδα κυριως στις παραθαλάσσιες περιοχές μας,οι άνεμοι από Ν ΝΑ  διευθύνσεις μέτριοι μέχρι το μεσημέρι στα 3 με 4 bf,ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε Β ΒΔ και θα ενισχυθούν στα 5 και παροδικά 6 bf,η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Μέγαρα και το Θριάσιο πεδίο από 10 °C έως 14 °C .
  Τη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου,(  Της Απόκρεω, Αγίου Βλασίου Ιερομάρτυρος, Οσιωτάτης Θεοδώρας της Αυγούστας ),τις πρωινές ώρες θα έχουμε συννεφιά κυριως γύρω από τους ορεινούς όγκους του όρους Πάτερα του Κιθαιρώνα  και των Γερανείων,η οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διαλυθεί και ο καιρός θα καταστεί αίθριος,οι άνεμοι από Β ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4 με 5 και παροδικά 6 bf,ενώ η  θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 8°C έως 14°C .

  Έτσι λοιπόν ο καιρός με τα μέχρι τώρα στοιχειά φαίνεται,ότι από τις αρχές της επόμενη εβδομάδα αυτή η κυκλοφορία ίσως αλλάξει με τη πτώση της θερμοκρασίας μέρα με την ημέρα άρα και κρύο,που ε όσο να πεις  μας έχει λειψει. Ίσως λοιπόν ο Φλεβάρης που μας ήρθε μασκαρεμένος να αποφασίσει να βγάλει σιγά σιγά τη μάσκα του με το το πέρας των Αποκριών ,και να επιβεβαιώσει στη πορεία του,το υπόλοιπο μισό της παροιμίας του "....μα σαν τύχει και θυμώσει ,μες στο χιόνι θα μας χώσει"ίδωμεν λοιπόν .
  Εύχομαι σε όλους που γιορτάζουν το Σάββατο και είναι πολλοί  Χαράλαμπος, Χαρίλαος, Χαραλάμπης, Χάρης, Χάμπος, Λάμπης, Λάμπος, Λαμπίας, Μπάμπης, Μπάμπος, Χαραλαμπία, Χαραλαμπή, Λαμπή, Λάμπω, Μπαμπίνα, Μπήλιω, Μπιλιώ, Μπία, Χάμπη,Χαρίλαος, Χάρης,Χαρίκλεια, Χαρά, Χαρούλα αλλά και σε αυτούς που έχουν τα γενέθλια τους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  γεμάτα Υγεία ,ΚΑΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ και ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ να έχουμε !

Με εκτίμηση Κόκκαλης Σταύρος ένας εκ των Διαχειριστών της ομάδας μας Worldwide Weather .
https://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.gr/2018/02/11022018.html