Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ [ Κάλιο αργά παρά ποτέ?]

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ  [ Κάλιο αργά παρά ποτέ?]

Προοπτικη καιρού επόμενων ημερών. [ Κάλιο αργά παρά ποτέ?]

Αργά και βασανιστικά τελειώνει το καιρικό διάστημα των σχεδόν ανοιξιάτικων ημερών [ αλκυονικής υφής ] και στο προσκήνιο επανέρχονται οι βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Γνώριμο το σκηνικό φωτοτυπίας του καιρού φέτος με την εμμονή β,δ ροής και διαταραχών που φέρνουν πολλές βροχές κυρίως δυτικά κεντρικά και βόρεια και χιόνια στα ορεινά με τα όποια ποσοστά ψυχρών αερίων μαζών.

Μια ροή που παλεύει να αλλάξει αναμένοντας μια διάταξη κυκλοφορίας που θα ευνοήσει και την χώρα μας για μια καλύτερη ποιότητας χειμερινής λογικής.

Μια κυκλοφορία που προς ώρας ευνοεί για πολλές χιονοπτώσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά μια διάταξη που ταυτόχρονα φέρνει στην Ελλάδα νοτιάδες και σκόνη εξ Αφρικής και βροχές με τα όποια συστήματα λάβουν χώρα.

Θα αλλάξει αυτό? Όπως έλεγε και ο Σαίξπηρ, [ Κάλιο αργά παρά ποτέ.]

Βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά την τρέχουσα εβδομάδα αρχή γενομένης από την Τετάρτη , μικρή ανάπαυλα και εκ νέου προς το Σάββατο.

Αναλυτικά.

ΤΡΙΤΗ-

Αίθριος καιρός σε όλη την χώρα.

Ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες σε ιδιάζουσες και ευάλωτες περιοχές.

Άνεμοι Α.ΝΑ 4 έως 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης 6 έως 7 μποφόρ και τοπικά 8 κυρίως στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία ως μέγιστες από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από βορρά προς νότο.

ΤΕΤΑΡΤΗ-

Μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα αφορούν κυρίως την δυτική και βόρεια χώρα καθώς και το ανατολικό Αιγαίο.

Άνεμοι αρχικά Α.ΝΑ εντάσεων 6 έως 7 μποφόρ και τοπικά 8 στρεφόμενοι στην συνέχεια σε Ν.ΝΔ με τάση εξασθένησης.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο με μέγιστες τιμές από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από βορρά προς νότο.

ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Οι όποιες βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη θα αφορούν τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα με βελτίωση στην συνέχεια και νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.

Εκ νέου βροχές και τοπικές καταιγίδες από τα δυτικά και νότια την Παρασκευή.

Άνεμοι σε τακτικές εναλλαγές όπου η Πέμπτη θα παρέχει δυτικό ρεύμα εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ στα δυτικά και σε νότιο ρεύμα στα ανατολικά εντάσεως έως 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης ενώ την Παρασκευή στρεφόμενοι εκ νέου σε Ν.ΝΑ εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ

Η θερμοκρασία σε τάση πτώσης από τα Β.Δ όπου θα γίνει πιο αισθητή το Σ.Κ.

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-

Βροχές και καταιγίδες πτώση της θερμοκρασίας ικανή για χιονοπτώσεις στα ορεινά. [ Πιο αναλυτικά στα μέσα της εβδομάδας με νέα και ασφαλή στοιχεία.]

Υ-Γ

Εν αναμονή της όποιας προσπάθειας αλλαγής αυτής της υφής του καιρού όπου έστω με καθυστέρηση να φέρει ένα πιο βαρύ χειμερινό άρωμα από τα μέσα του μήνα και μετά? [ Κάλιο αργά παρά ποτέ? ]

Εκ της διαχείρισης .. Worldwide Weather.
https://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.gr/

Sozon Poyntos.