Πρόγνωση Kαιρού

"Στο ίδιο μοτίβο και η "μάσκα"του Φλεβάρη !"Εκτίμηση Καιρού Μεγάρων και λοιπόν περιοχών Δυτικής Αττικής τη νέα εβδομάδα από τη Δευτέρα 5/02 έως 07/02/2018


  Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι και φίλες του καιρού, όπως λέει και ο τίτλος στο ίδιο μοτίβο,ή καλύτερα "στο ίδιο έργο θεατές"καιρικά .
  Φαίνεται  ότι ο Φλεβάρης ήρθε και ενώ επιβεβαίωσε εν μέρη τη μισή του παροιμία ,"ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει ,καλοκαίρι θα μυρίσει..."βάση των "τρελών" παγκόσμιων μοντέλων καιρού που ήθελε μετά της 10 να επιβεβαιώνει την άλλη του μισή παροιμία  "μα αν τύχει και πεισμώσει μες στα χιόνια θα μας χώσει",τα γύρισαν όλα πίσω και μας τα τούμπαραν,οπότε καμία εμπιστοσύνη πλέον πέραν των τριών ημερών,ως πρόγνωση .
  Έτσι λοιπόν με το ξύπνημα του υποτροπικού αεροχειμάρρου όπου μας ανέβασε τις θερμοκρασίες,μας έφεραν σκόνη απ την Σαχάρα και κάποιες ασθενείς λασποβροχές,φαίνεται να συνεχίζετε και αυτή την εβδομάδα να επηρεάζει τη χώρα μας με ήπιες σχετικά θερμοκρασίες και γενικά με λίγα φαινόμενα για τη περιοχή μας .
  Έτσι λοιπόν η νέα εβδομάδα μέχρι και τη Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου θα κυλίσει καιρικά στην περιοχή μας ως εξης

 Εκτίμηση καιρού Δυτικής Αττικής Μεγάρων και λοιπόν περιοχών από 05/02 έως 07/02/2018 

  Έτσι λοιπόν για αύριο Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου αλλά και τη Τρίτη 06 Φεβρουαρίου για την πόλη των Μεγάρων και τις γύρω περιοχές της Δυτικής Αττικής ,προβλέπετε γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις στους γύρω ορεινούς όγκους του Όρους Πατέρα των Γερανείων και του Κιθαιρώνα,που από το τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις αυτές θα πυκνώσουν και θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στα ενδότερα των Μεγάρων  αλλά και του Θριασίου πεδίου,οι άνεμοι αύριο στη περιοχή μας από  Β ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι 3 με 4 bf,ενώ τη Τρίτη θα στραφούν από Ν ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3bf,η θερμοκρασία για αύριο Δευτέρα θα κυμανθεί στη πόλη μας αλλά και στο Θριάσιο Πεδίο  από 8 °C έως 17°C ,ενώ τη Τρίτη από 7°C έως 15°C .
  Για τη Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου,με τα μέχρι τώρα στοιχεία προβλέπετε λίγη συννεφιά που γρήγορα θα αυξηθεί τη νύχτα προς τη Τετάρτη κι έτσι τις πρωινές ώρες θα έχουμε βροχές κατά βάση ασθενείς έως και μέτριας έντασης στη πόλη των Μεγάρων της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών του Θριασίου πεδίου ,οι άνεμοι από Α ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι 3 με 4 bf ,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7°C έως 17°C .
   Έτσι λοιπόν μια καιρικά όχι και τόσο ενδιαφέρουσα εβδομάδα για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής  για τη πορεία του ο Φλεβάρης βεβαια έχει διάφορους άσσους στο μανική του για να μας επιβεβαιώσει  το άλλο μισό της παροιμίας του,αρκεί να βγάλει τη "μάσκα"που έχει βάλει  στην αρχή του και να πάρει το αληθινό Χειμωνιάτικο πρόσωπο του  .
   Μια και είπα "μάσκα" τα ήθη και έθιμα μας είναι αρκετα, μιας και αυτή την εβδομάδα είναι και η μέρα της Τσικνοπέμπτης,τη Πέμπτη λοιπόν 08 Φεβρουαρίου . 
  Η Τσικνοπέμπτη είναι μια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της αποκριάς και σηματοδοτεί κατά κάποιον τρόπο την έναρξη του καρναβαλιού. Κι αυτό γιατί είναι και η πρώτη μέρα που ο κόσμος μασκαρεύεται και βγαίνει στους δρόμους. 
  Η γιορτή αυτή πήρε το όνομα της από τη λέξη τσίκνα, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη μυρωδιά του ψημένου κρέατος και από την Πέμπτη μέρα της εβδομάδας.
   Είναι κατά βάση χριστιανική γιορτή, κάτι σαν γιορτή του κρέατος, και σχετίζεται με τη νηστεία με την έννοια ότι πλησιάζει η μέρα που σταματάει κανείς να τρώει κρέας εν όψει της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής του  Πάσχα. 
  Η Κυριακή της Απόκρεω, από την οποία πήραν το όνομα τους και οι αποκριές, είναι η τελευταία μέρα της Κρεατοφάγου όπως τη λέμε στην περιοχή μας και είναι και η τελευταία μέρα που καταναλώνουμε κρέας πριν τη Μεγαλη Τεσσαρακοστή.
Με εκτίμηση Κόκκαλης Σταύρος εκ των Διαχειριστών της ομάδας Worldwide Weather .