Πρόγνωση Kαιρού

Ο καιρός της εβδομάδας

Ο καιρός της εβδομάδας

 

 

 

Με ήπιες συνθήκες προβλέπεται να κυλήσει η πρώτη εβδομάδα της αποκριάς στην χώρα μας, και ο καιρός, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θυμίζει περισσότερο Άνοιξη παρά Χειμώνα.Μέχρι και την Πέμπτη, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, θα είναι:

  • Η επικράτηση γενικά αίθριου καιρού στις περισσότερες περιοχές, με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα.

  • Η επικράτηση γενικά ασθενών ανέμων στις περισσότερες περιοχές. Μόνο σε περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου, θα επικρατούν άνεμοι βόρειας διεύθυνσης, παροδικά ενισχυμένοι, για μικρά χρονικά διαστήματα.

  • Υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες κατά την διάρκεια της ημέρας, σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, θα ξεπερνάνε τους 15°C. Κατά την διάρκεια της νύχτας, ωστόσο, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σχετικά χαμηλή κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

  • Η αυξημένη υγρασία και η εκδήλωση αχλύος (θολούρας) και τοπικών ομιχλών, κυρίως σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η ανάπτυξη αιθαλομίχλης, παροδικά, σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Αλλαγή του καιρού, προβλέπεται από την Παρασκευή, με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση ισχυρών Νοτιάδων, την επικράτηση νεφώσεων και την εκδήλωση βροχών, στην δυτική κυρίως Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η μεταβολή προβλέπεται να είναι σημαντικότερη κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε και ενδέχεται να εκδηλωθούν αξιόλογες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, να επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι, και η θερμοκρασία να σημειώσει σημαντική πτώση, επιτρέποντας και την εκδήλωση χιονοπτώσεων σε ορεινές, τουλάχιστον, περιοχές.


Αττική

Ανοιξιάτικος προβλέπεται να είναι ο καιρός στην Αττική, τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη, με την ηλιοφάνεια να επικρατεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τους ανέμους να πνέουν γενικά ασθενείς και την θερμοκρασία, κατά την διάρκεια της ημέρας, να ξεπερνάει τους 15°C. Οι συνθήκες, παράλληλα θα ευνοήσουν την αύξηση της υγρασίας, την ανάπτυξη τοπικών ομιχλών αλλά και την συσσώρευση ρύπων στην πόλη της Αθήνας, όπου είναι πιθανό να αναπτυχθεί αιθαλομίχλη.

Αλλαγή του καιρού, προβλέπεται από την Παρασκευή, με κύριο χαρακτηριστικό την ανάπτυξη νεφώσεων και την επικράτηση πολύ ισχυρών νοτίων ανέμων. Το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, θα επικρατήσει άστατος καιρός, με ενδεχόμενο εκδήλωσης βροχοπτώσεων και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Θεσσαλονίκη

Με ήπιες συνθήκες θα κυλήσει η εβδομάδα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία θα αγγίζει, καθημερινά, τα επίπεδα των 15°C. Παράλληλα η υγρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες.

Ουσιαστική μεταβολή του καιρού, προβλέπεται από το Σαββατοκύριακο, με κύρια χαρακτηριστικά την ανάπτυξη νεφώσεων, το ενδεχόμενο εκδήλωσης βροχών, την επικράτηση ενισχυμένων ανέμων και την πτώση της θερμοκρασίας.

 

Σας υπενθυμίζουμε πως το ερχόμενο Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 19:00, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας μας, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της καφετέριας "Cafe Royal"  στο θησείο. Αναλυτικές πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ!!!

 

Καλή εβδομάδα!!! 

 

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Αναλυτής/προγνώστης καιρού - Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.