Πρόγνωση Kαιρού

Ο καιρός της εβδομάδας

Ο καιρός της εβδομάδας

 

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, από την Δευτέρα, και κύρια χαρακτηριστικά, κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδας, αναμένεται να είναι:

-Η επικράτηση ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων, κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου, της νότιας και ανατολικής Ελλάδας, οι οποίοι την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα πνέουν, σε κάποιες περιοχές, θυελλώδεις.
-Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στην περιοχή της ανατολικής Ελλάδας, της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Αιγαίου. Στην δυτική και βόρεια Ελλάδα, η θερμοκρασία προβλέπεται να είναι αρκετά χαμηλή, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της (κοντά/κάτω από 0 σε πολλές περιοχές).
-Παροδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της ανατολικής Πελοποννήσου και σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα των νησιών του Αιγαίου.
-Παγετός κατά την διάρκεια των νυχτερινών και απογευματινών ωρών, σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές.

Το σκηνικό αυτό, σε γενικές γραμμές, προβλέπεται να επικρατήσει μέχρι και την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα αναμένεται σταδιακή εξασθένιση των ανέμων, άνοδος της θερμοκρασίας και επικράτηση ήπιων, γενικά συνθηκών. 


Αττική

Καθαρά "χειμωνιάτικη" χροιά προβλέπεται να έχει ο καιρός κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδας στην Αττική, με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία από την Τρίτη, θα σταθεροποιηθεί σε επίπεδα μεταξύ 0°C (ως προς τις ελάχιστες τιμές) και 10°C (ως προς τις μέγιστες τιμές). Ο ουρανός, για μεγάλα χρονικά διαστήματα θα είναι νεφελώδης, με χαμηλές νεφώσεις "βορείου ρεύματος" να κινούνται γρήγορα στον Αττικό ουρανό και να δίνουν παροδικές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα. Μάλιστα, από την Τρίτη το βράδυ και μέχρι την Πέμπτη τα ξημερώματα, τουλάχιστον, είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας και δεν αποκλείεται, παροδικά, να χιονίσει και σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

Θεσσαλονίκη

Γενικά ήπιες συνθήκες προβλέπεται να επικρατήσουν κατά το μεγαλύτερο διάστημα της νέας εβδομάδας στην Θεσσαλονίκη. Ο ισχυρός Βαρδάρης, προβλέπεται να εξασθενίσει κατά την διάρκεια της Δευτέρας και ο καιρός να καταστεί γενικά αίθριος, κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. η θερμοκρασία, προβλέπεται να σημειώσει αισθητή πτώση και κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών, να πέφτει κοντά στους 0°C. Κατά την διάρκεια της ημέρας, με την βοήθεια της ηλιοφάνειας, η μέγιστη θερμοκρασία θα ανεβαίνει κοντά στους 10°C.

Καλή εβδομάδα!!! 

 

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Αναλυτής/προγνώστης καιρού - Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.