Πρόγνωση Kαιρού

Πρόγνωση καιρού - Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού - Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος

Διάσπαρτες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες αναμένεται να πυκνώσουν στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Νότιου και Ανατολικού Αιγαίου, όπου και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές, με έμφαση στα δυτικά. Από το μεσημέρι, τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν σημαντικά στη Βορειοδυτική Ελλάδα, ενώ το απόγευμα θα επεκταθούν σε μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδας και σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές στα δυτικά, στα βόρεια και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και νοτιότερα. Στις υπόλοιπες περιοχές, τα φαινόμενα προβλέπεται να έχουν παροδικό χαρακτήρα. Χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Βορειοδυτικής Ελλάδας και κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε χαμηλότερα υψόμετρα, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί δυτικοί-νοτιοδυτικοί, έντασης 6-7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα ενισχυθούν , φτάνοντας τα 8 και έως 9 μποφόρ, τοπικά.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα στραφούν στα βόρεια σε βορειοδυτικούς, ανάλογης έντασης.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ενδεικτικά:

Βόρεια Ελλάδα:-6°C - 17°C

Ανατολική Ελλάδα: -1°C -18°C

Δυτική και Νότια Ελλάδα: 1°C -17°C

Ιόνιο: 5°C -16°C

Βόρειο και Α. Αιγαίο: 5°C -16°C

Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Δωδεκάνησα: 8°C -19°C

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, από τις απογευματινές ώρες στη Βόρεια Ελλάδα και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Αττική

Άστατος καιρός, με νεφώσεις κατά διαστήματα. Ενδεχόμενο εκδήλωσης παροδικών βροχοπτώσεων τη νύχτα.

Άνεμοι:από δυτικές διευθύνσεις, 5-6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση από το απόγευμα, φτάνοντας σε αρκετές περιοχές τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία:8°C - 17°C.

Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11°C έως16°C.

 

Θεσσαλονίκη

Διάσπαρτες νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν και ενδεχόμενο εκδήλωσης βροχοπτώσεων κατά τις απογευματινές ώρες. Πιθανή χιονόπτωση στα γύρω ορεινά και ημιορεινά, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Άνεμοι:από δυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ, ενώ από το βράδυ αναμένεται να στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία (στο κέντρο): από5°C έως15°C.

  

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη, προβλέπεται άστατος καιρός, με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε χαμηλά υψόμετρα στα ηπειρωτικά. Σύντομα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και να περιοριστούν στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, έντασης έως 9 μποφόρ, με τάση σταδιακής εξασθένησης. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές της χώρας να κυμαίνεται υπό το μηδέν. Την Παρασκευή και το Σάββατο, προβλέπονται ήπιες συνθήκες, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο. Νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά το Σάββατο μεσημέρι, με βροχές, ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας. 


  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου

Πτυχιούχος Φυσικός Πτυχιούχος Μετεωρολόγος-Περιβαλλοντολόγος, ΕΚΠΑ
ΠΜΣ «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα», ΕΜΜΕ-ΕΚΠΑ
Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr
(Επίσημη Σελίδα στο facebook: Patty Spiliotopoulou Φυσικός – Μετεωρολόγος - Δημοσιογράφος)

Panagiota (Patty) Spiliotopoulou

 BSc in Physics MSc in Environmental Physics, at National and Kapodistrian University of Athens (UOA)
 MA in Communication and Media Studies, UOA
Scientific Associate of SiMeteo.gr
(Official fb page: Patty Spiliotopoulou Φυσικός – Μετεωρολόγος - Δημοσιογράφος)


       


*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.