Πρόγνωση Kαιρού

Πρόγνωση καιρού - Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Πρόγνωση καιρού - Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

έκδοση: 15/1/2018/20:05

Γενικά Χαρακτηριστικά

Βροχές, παροδικά ισχυρές, σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου. Άστατος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές. Επικράτηση δυτικών ανέμων. Άνοδος της θερμοκρασίας.Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος

Στις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται βροχές, παροδικά ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες. Κατά την διάρκεια της ημέρας, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στην δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπεται γενικά νεφελώδης καιρός με παροδικές βροχές. Ενδεχόμενο σποραδικών καταιγίδων, κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπεται άστατος καιρός, κατά διαστήματα νεφελώδης, με ενδεχόμενο εκδήλωσης παροδικών βροχών, κυρίως στην Θράκη.

Παροδικές χιονοπτώσεις στην βόρεια Πίνδο (μέχρι 800μ) και σε άλλες ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας (μέχρι 600μ), με τάση να περιορίζονται σε ολοένα και μεγαλύτερα υψόμετρα.

 

Άνεμοι: Στο Ιόνιο, το νότιο Αιγαίο και τον Κορινθιακό Κόλπο, θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων μέχρι 6.

Στο κεντρικό, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο, προβλέπονται αρχικά νότιοι άνεμοι 4-6, με τάση στροφής τους σε Δυτικούς και εξασθένισής τους.

 

Η θερμοκρασία, σε άνοδο, προβλέπεται να κυμανθεί:

Στην Βόρεια Ελλάδα, από -3°C μέχρι 11°C

Στην Ανατολική Ελλάδα, από 1°C μέχρι 16°C

Στην Δυτική και νότια Ελλάδα, από 5°C μέχρι 18°C

Στο Ιόνιο, από 9°C μέχρι 15°

Στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο, από 6°C μέχρι 14°C

Στο νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, από 8°C μέχρι 18°C.


Αττική

-Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Ενδεχόμενο εκδήλωσης παροδικών βροχών, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες.

-Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2-4, τοπικά μέχρι 5Bf.

-Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 7°C μέχρι 16°C. Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10°C μέχρι 15°C.

 

Θεσσαλονίκη (πόλη)

Αρχικά διάσπαρτες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Κατά την διάρκεια της ημέρας οι νεφώσεις θα περιοριστούν και ο καιρός θα "ανοίξει" σημαντικά.

-Άνεμοι:Μεταβλητών διευθύνσεων, μέχρι 3Bf.

 -Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 4°C μέχρι 11°C.


Προοπτική 

Μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης, από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, με βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές και, γρήγορα, σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, επικράτηση ενισχυμένων βορείων ανέμων και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Η μεταβολή αυτή θα είναι σύντομη και μέσα στην Πέμπτη, προβλέπεται υποχώρηση των φαινομένων, ενώ την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο. Νέα μεταβολή, αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου, από τα δυτικά τμήματα της χώρας, με βροχές, καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Την Κυριακή και την Δευτέρα, τα φαινόμενα προβλέπεται να επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, εκτός των ορεινών περιοχών, και σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.