Πρόγνωση Kαιρού

Ο καιρός της εβδομάδας

Ο καιρός της εβδομάδας

 

Με νεφελώδη και βροχερό καιρό προβλέπεται να ξεκινήσει η νέα εβδομάδα. Τα φαινόμενα, στην δυτική Ελλάδα θα α έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα, ενώ αξιόλογες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της χώρας και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και στην δυτική Ελλάδα θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών - νοτίων διευθύνσεων, οι οποίοι θα οδηγήσουν σε άνοδο την θερμοκρασία.

Την Τρίτη, ένα "κύμα" ισχυρών βροχών και καταιγίδων, προβλέπεται να επεκταθεί προς τα ανατολικά και να επηρεάσει, κυρίως, περιοχές των Κυκλάδων, του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Στις υπόλοιπες περιοχές, δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα, με εξαίρεση την δυτική Ελλάδα όπου θα διατηρηθεί ο γενικά βροχερός καιρός. Οι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι, θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οδηγώντας την θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο.

Την Τετάρτη, με εξαίρεση την δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο που θα επικρατή συννεφιά και θα εκδηλώνονται παροδικές βροχές, στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις θα είναι διάσπαρτες και, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντικά ανοίγματα. Από το μεσημέρι, ωστόσο, και από τα βορειοδυτικά, προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και, σταδιακά, σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και αισθητή πτώση της θερμοκρασία.

Η Πέμπτη, προβλέπεται να ξεκινήσει με τον καιρό να είναι νεφελώδης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές. Κατά την διάρκεια της ημέρας, τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε περιοχές του Αιγαίου. Παράλληλα θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, προβλέπεται να επικρατήσουν γενικά ήπιες συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι άνεμοι να εξασθενήσουν και η θερμοκρασία να σημειώσει αισθητή άνοδο.

Οι ήπιες συνθήκες προβλέπεται να συνεχιστούν, στις περισσότερες περιοχές της χώρας και το Σάββατο. Μεταβολή του καιρού με συννεφιά, ενισχυμένους ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας είναι πιθανό να λάβει χώρα μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, και το Σαββατόβραδο, φαίνεται να είναι βροχερό σε αρκετές περιοχές της χώρας.

 

Αττική

Με άστατο, κατά διαστήματα νεφελώδη καιρό, προβλέπεται να κυλήσει η Δευτέρα, η Τρίτη και η Τετάρτη στην Αττική. Ενδεχόμενο παροδικών βροχών διαμορφώνεται, κυρίως τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ, αντίθετα, την Τετάρτη προβλέπονται μεγάλα διαστήματα με ανοιχτό καιρό. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενίσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Η Πέμπτη, προβλέπεται να κυλήσει με "χειμωνιάτικες" συνθήκες, ισχυρούς βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Την Παρασκευή και το Σάββατο, προβλέπεται να επικρατήσουν γενικά ήπιες συνθήκες, οι άνεμοι να εξασθενίσουν και η θερμοκρασία να σημειώσει άνοδο. Μεταβολή του καιρού με συννεφιά, βροχές και, σταδιακά, χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, είναι πιθανό να σημειωθεί από το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή και την Δευτέρα.

 

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Αναλυτής καιρού - Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.