Πρόγνωση Kαιρού

Εξελιξη πορειας καιρού επόμενων ημερών .[ Προειδοποιήσεις.]

Εξελιξη πορειας  καιρού επόμενων ημερών .[ Προειδοποιήσεις.]

Εξελιξη πορειας του καιρού επόμενων ημερών .[ Προειδοποιήσεις.]

Σε διαστημα διαδοχικων καιρικων μεταβολων εισερχεται η χωρα μας απο συστηματα [ βαρομετρικα χαμηλα] απο τις γνωστες πυλες Ν.ΝΔ [Σικελιας και βορειας Αφρικης απο τον κολπο της συρτης ] και απο τα Β.ΒΔ [ απο την Αδριατικη.]

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-

- Βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της επικράτειας.

Ταυτόχρονα ποσοστά ψυχρών αερίων μαζών με προοπτική αξιόλογων χιονοπτώσεων στα ορεινά [ χιονοδρομικά κέντρα ] σε πρώτη φάση πιθανών και ημιορεινά σε δεύτερο χρόνο.

Αναλυτικά.

ΤΡΙΤΗ-

Αρχικά καλός καιρός. Τάση αύξησης νεφώσεων κατά διαστήματα αυξημένων.

Ενδεχόμενο τοπικών βροχών στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα τοπικών ομιχλών νωρίς το πρωί.

Άνεμοι Α.ΝΑ στο Αιγαίο εντάσεων 4 έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο Α.ΝΑ εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα επίπεδα των 8 έως 17 βαθμών Κελσίου μέγιστη τις μεσημεριανές ώρες αναλογικά από βορρά προς νότο.

ΤΕΤΑΡΤΗ-

Αρχικά διάσπαρτες τοπικού χαρακτήρα ασθενείς βροχές στα ηπειρωτικά.

Από τις απογευματινές και κυρίως βραδινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην δυτική και νότια χώρα .

Άνεμοι Α.ΝΑ εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τους στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα επίπεδα των 6 έως 15 βαθμών Κελσίου μέγιστες τις μεσημεριανές ώρες αναλογικά από βορρά προς νότο.

ΠΕΜΠΤΗ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ-

Διαδοχικά μέτωπα, [ ενδιάμεσα διαλείμματα] από δυτικά προς ανατολικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της επικράτειας με έμφαση με τα μέχρι τώρα στοιχεία κυρίως στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Άνεμοι με εναλλαγές, [ Ν...ΒΔ...Β.ΒΑ] εντάσεων κατά μέσο όρο 5 έως 6 μποφόρ με τάση ενίσχυση τους το Σ.Κ. στα επίπεδα των 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία και λόγω της μεταστροφής των ανέμων σε βόρειο ρεύμα σε πτώση με μονοψήφιες τιμές στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές ώρες και σε παράλιες περιοχές της δυτικής και νότιας χώρας τοπικά πάνω από τα όρια των 10 βαθμών Κελσίου.

Υ-Γ.. Σύντομα χρονικά τα ενδιάμεσα διαλείμματα με προοπτική σημαντικής μεταβολής του καιρού αρχές της νέας εβδομάδας όπου και θα δούμε με νέα δεδομένα με το πέρας της τρέχουσας.

Σημαντική λεπτομέρεια ο υετός όπου και λόγω της ιδιάζουσας καιρικής σκακιέρας είναι υπαρκτές αλλαγές και αναλόγως πορείας των διαταραχών ,του ανεμολογικού πεδίου την ύστατη στιγμή όπως και οι θέσεις των αντικυκλωνικων πιέσεων που κρίνουν και τις πορείες αυτών.

Ο ατλαντικός ακόμη σε εγρήγορση και ο δύσμοιρος αζορικός φιλότιμα συνηγορεί στην δημιουργία διαταραχών στην κεντρική μεσόγειο .

Μια εμμονή Β,ΒΔ ροής εδώ και πολύ καιρό και μια φωτοτυπία διαταραχών εν αναμονή να ενεργοποιηθεί ο Σιβηρικός αντικυκλώνας ,να εδραιωθεί ψύχος στις δεξαμενές της Β.ΒΑ Ευρώπης ώστε με αλλαγή ροής κυκλοφορίας σε Β.ΒΑ να αλλάξει μορφή και ο καιρός με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η θεωρεία σε εμάς ,η πράξη στον καιρό.

Εκ της διαχειρισης Worldwide Weather.
Sozon Poyntos.

https://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.gr/