Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ [ Με εναλλαγές το καιρικό σκηνικό της πρώτης εβδομάδας του νέου έτους.]

Με εναλλαγές το καιρικό σκηνικό της πρώτης εβδομάδας του νέου έτους με βροχές και τοπικές καταιγίδες χιόνια κυρίως στα ορεινά, εναλλαγές στο ανεμολογικό πεδίο και ενδιάμεσα διαλείμματα.

Αναλυτικα-

ΤΡΙΤΗ-

Αρχικά αίθριος καιρός με νεφώσεις πιο αυξημένες στον δυτικό κορμό.

Διαταραχή από τα δυτικά με πορεία ανατολικά θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων στην δυτική επικράτεια και επέκταση αυτών ανατολικότερα από τις βραδινές ώρες και ταυτόχρονα χιονοπτώσεις στα ορεινά του ηπειρωτικού κορμού.

Τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ λόγω και ευνοικης ροής νοτίου ρεύματος.

Άνεμοι .Δ,ΝΝΔ εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα επίπεδα ως μέγιστες τις μεσημεριανές ώρες από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από βορρά προς νότο.

ΤΕΤΑΡΤΗ-

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες αρχικά προς πριν και προς το ξημέρωμα θα απασχολούν τα περισσότερα τμήματα με μετατόπιση στην συνέχεια ανατολικότερα, [ανατολική και νότια νησιωτική επί το πλείστο περιφέρεια με τάση εξασθένησης στην συνέχεια.]

Χιονοπτώσεις στα ορεινά του ηπειρωτικού κορμού.

Άνεμοι αρχικά Ν,ΝΔ εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 στρεφόμενοι πλέον σε Β,ΒΔ χωρίς σημαντικές αποκλίσεις εντάσεων με τάση εξασθένησης από το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε πτώση λόγω και της έλευσης του Β.Δ ρεύματος και ορατό το φαινόμενο του παγετού στα ορεινά.

ΠΕΜΠΤΗ-

Νέα σημαντική μεταβολή του καιρού από σύστημα [ πιθανής βάθυνσης πιέσεως] προερχόμενο από την Β.Δ Ευρώπη με πορεία προς την χώρα μας με ποσοστά και ψυχρότερων αερίων μαζών θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων [πιθανών έντονες] στα περισσότερα τμήματα του ηπειρωτικού κορμού σε πρώτη φάση και μετατόπιση αυτών στην ανατολική και νότια νησιωτική κυρίως επικράτεια. Χιονοπτώσεις αξιόλογες στα ορεινά πιθανών επιλεκτικά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Άνεμοι Β,Δ ρεύματος ενισχυόμενοι στα 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση με μέγιστες τιμές τις μεσημεριανές ώρες σε μονοψήφιες τιμές στον ηπειρωτικό κορμό και σε παράλιες και νησιωτικές περιοχές πάνω από το φράγμα των 10 βαθμών Κελσίου.

-Τέλος για το τριήμερο Π.Σ.Κ σχετικά καλός καιρός με λίγα φαινόμενα στα Ν.ΝΑ νησιωτικά τμήματα την Παρασκευή.

Άνεμοι αρχικά Β.Δ εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι πλέον σε νότιο ρεύμα ίδιας περίπου έντασης. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Υ-Γ. Υποψία τάσης για νέα αλλαγή την νέα εβδομάδα από το Β.Δ άκρο της χώρας.

ΑΤΤΙΚΗ- [ Πιθανές ημέρες εκδήλωσης βροχών η τοπικών καταιγίδων είναι αύριο Τρίτη από τις απογευματινές ώρες και βραδινές ώρες και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Νέος γύρος βροχών και καταιγίδων ενδέχεται από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης.]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- [ Βροχές για αύριο Τρίτη από τις μεσημεριανές και απογευματινές κυρίως ώρες.

Πιθανότητα νέος γύρος βροχών η τοπικών καταιγίδων την Πέμπτη.

Πιθανότατα μετά από αυτή την εβδομάδα μεσολαβεί ένα διάστημα κυρίως το προσεχές Π.Σ.Κ. αναπροσαρμογής και καιρικής ανάπαυλας του καιρού με μια απόπειρα επανεκκίνησης μετά το πρώτο δεκαήμερο του πρώτου μήνα του νέου έτους.

Καλή χρονιά σε ολους και ολες [ Το πρωτο δελτιο καιρου της νεας χρονιας ] με υγεία καιρικά δώρα και ενότητα.

Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.
https://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.gr/

Sozon Poyntos.