Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ [ Ταση πρωτοχρονιάς.]

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ [ Ταση πρωτοχρονιάς.]

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ [ Ταση πρωτοχρονιάς.]

Πρόλογος πιθανής τάσης.

Μια εμμονή β,βδ ροής στα καιρικά μας δρώμενα οδεύει η τάση λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο χρόνος και στην πρεμιέρα του καινούργιου έτους.
Ένα πρόσκαιρο ν,νδ ρεύμα από αύριο με βροχές και χιόνια στα ορεινά.
Χωρίς προβλήματα η πρωτοχρονιά με μια πρώτη ματιά και αίσθηση.
Μια β,βδ ροή που φέρνει συνήθως καιρό τύπου ΠΙ, δηλαδή τα πιο αξιόλογα φαινόμενα στην μπούκα της διαταραχής στην δυτική χώρα και στο φεύγα της διαταραχής στην ανατολική χώρα και ενδιάμεσα στα νοτιοτερα. Πιο επιλεκτικά στην κεντρική χώρα Αιτία αυτών διαταραχές από την γνωστή πύλη της β,βδ Ευρώπης προς την χώρα μας .[ Αδριατική ].

Ενδεχόμενο αλλαγής αυτής της ροής λίγο πριν λίγο μετά του πρώτου δεκαήμερου του Γενάρη του νέου έτους.

Συγκεκριμένα...

- Απο αύριο Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο μεταβολή του καιρού από διαταραχή προερχόμενη από την Β,Δ Ευρώπη και από την πύλη της Αδριατικης με πορεία Ν.ΝΑ σε συνάρτηση απορροής ποσοστών ψυχρότερων αερίων μαζών θα έχει ως αποτέλεσμα σταδιακά την εκδήλωση βροχών και τοπικά έντονων καταιγίδων ενώ χιονοπτώσεις αξιόλογες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και της βόρειας κυρίως Πελοποννήσου .
[ Αξιόλογα μεν, σε υψηλά υψόμετρα δε λόγω του Ν.ΝΔ ρεύματος με εξαίρεση σε πιο χαμηλά υψόμετρα της Β.Δ χώρας.

Αναλυτικά...

ΤΕΤΑΡΤΗ-

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά όπου από τις απογευματινές και βραδινές κυρίως ώρες οδεύοντας προς την Πέμπτη θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες στη Β,Δ χώρα στο ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική στερεά και την δυτική Πελοπόννησο . Ταυτόχρονα χιονοπτώσεις αξιόλογες στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Άνεμοι Ν.ΝΔ ρεύματος μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από βορρά προς νότο αναλογικά από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου μέγιστες τις μεσημεριανές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-

Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες θα σημειώνονται στις ίδιες περίπου περιοχές δηλαδή ιόνιο , δυτική στερεά Ήπειρο, δυτική Πελοπόννησο με τάση των φαινομένων στην διάρκεια της ημέρας ανατολικότερα στην υπόλοιπη Μακεδονία την Θράκη ,το ΒΑ αιγαίο όσο αφορά τα βόρεια και Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα , ενώ στον υπόλοιπο κεντρικό ηπειρωτικό κορμό πιο επιλεκτικά.

Χιονοπτώσεις αξιόλογες στα ορεινά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και της Πελοποννήσου.

Άνεμοι Ν.ΝΔ ρεύματος ισχυροί έως πολύ ισχυροί 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Σταδιακά στρεφόμενοι την Παρασκευή Δ.ΒΔ και η θερμοκρασία σε καθοδική τάση με μέγιστες τις μεσημεριανές ώρες σε μονοψήφιες τιμές στον δυτικό ηπειρωτικό κορμό κυρίως ενώ στον ανατολικό κορμό όπως και στις παράλιες και νησιωτικές περιοχές πάνω από τους 10 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από βορρά προς νότο.

ΣΑΒΒΑΤΟ-

Μετατόπιση των φαινομένων στην ανατολική νησιωτική κυρίως περιφέρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες με εξασθένηση αυτών στην συνέχεια.

Ενδεχόμενο τοπικών βροχών η καταιγίδων στο ιόνιο με εξασθένηση και εκεί στην συνέχεια.

Άνεμοι Β.ΒΔ ρεύματος μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5 έως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση ελέω και του Β,ΒΔ ρεύματος με ορατό το φαινόμενο του παγετού στον ηπειρωτικό κορμό.

ΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΣΤΟ 2018-

Με καλο καιρο φαινεται συμφωνα με τα υπαρχοντα στοιχεια να οδευει η ταση για την παραμονη της πρωτοχρονιας με ποδαρικο την πρωτη ημερα του νεου ετους χωρις προβληματα .Ενδεχομενο νεας διαταραχης ιδιας υφης απο τις απογευματινες και βραδυνες ωρες της πρωτης ημερας του νεου ετους απο την Β.Δ χωρα οπου και θα δουμε κατα ποσο οδευουμε στην εξελιξη αυτη με νεοτερα δεδομενα .

Υ-Γ. Μια λογική του καιρού που με Β.ΒΔ ροή τις περισσότερες τουλάχιστον φορές συστήματα από τα Β,ΒΔ κράσπεδα της Ευρώπης μας βγάζουν μια νοοτροπία περιμετρικής αναζωπύρωσης φαινομένων στην χώρα μας και πιο επιλεκτικά στην καρδιά της.

Ενδεχόμενο αλλαγής αυτής της ροής λίγο πριν λίγο μετά του πρώτου δεκαήμερου του Γενάρη του νέου έτους.

Με τον καιρό δεν είσαι ποτέ σίγουρος.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία ευτυχία και κυρίως [ενότητα] όπου σε αυτό τον τομέα θέλουμε δουλειά και πλάτη.

Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.
https://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.gr/

Sozon Poyntos.