Πρόγνωση Kαιρού

Videoπρόγνωση - 15... 25 Δεκεμβρίου 2017

Videoπρόγνωση - 15... 25 Δεκεμβρίου 2017

Και ενώ η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει, με τους Χειμερινούς προορισμούς, στην πλειοψηφία τους, να μην έχουν ίχνος χιονιού, ένας κύκλος ατμοσφαιρικών διαταραχών, προβλέπεται να επηρεάσει την χώρα μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την εκδήλωση χιονοπτώσεων σε πολλές ορεινές περιοχές, αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα της χώρας μας...

"

 

Θα είναι "λευκά" τα φετινά Χριστούγεννα?

 

Το πρότυπο των "λευκών Χριστουγέννων", επικράτησε εν πολλοίς, χάρη στην νουβέλα του Charles Dickens, "Christmas Carols",  η ιστορία της οποίας εκτυλισσόταν στο, ντυμένο στα λευκά, χριστουγεννιάτικο Λονδίνο. Ωστόσο, τα Χριστούγεννα, σπάνια είναι λευκά στις περισσότερες πεδινές περιοχές της χώρας μας, ενώ, αρκετά συχνά, και χειμερινοί προορισμοί συνδεδεμένοι με το λευκό στοιχείο, παρουσιάζουν έλλειψη σε αυτό. Και αυτό συμβαίνει, καθώς είναι σύνηθες το φαινόμενο, κατά την διάρκεια του Δεκεμβρίου, να μην επικρατούν οι κατάλληλες θερμοκρασίες. Αντίθετα, από τον Ιανουάριο, μέχρι και τα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, επιτυγχάνονται κατά πολύ συχνότερα, ευνοϊκές για την εκδήλωση χιονοπτώσεων, συνθήκες, κυρίως όσον αφορά τις ημιορεινές και πεδινές περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας .
Ειδικά κατά την διάρκεια της περιόδου που διανύουμε, το χιόνι είναι ανύπαρκτο στους περισσότερους χειμερινούς προορισμούς, καθώς οι θερμοί νοτιάδες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, κατάφεραν να λιώσουν το περισσότερο, από αυτό, που σε κάποιες περιοχές, είχε στρωθεί στις αρχές του μήνα.
Ωστόσο, ένας κύκλος ατμοσφαιρικών διαταραχών, προβλέπεται να αρχίσει να επηρεάζει την χώρα μας, από το Σαββατοκύριακο, και να συνδυαστεί με πτώση της θερμοκρασίας και συνθήκες που ενδεχομένως να φέρουν το πολυπόθητο χιόνι, στις πίστες πολλών χιονοδρομικών κέντρων και σε πολλές περιοχές που βρίσκονται στις προτιμήσεις των εκδρομέων κατά την διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων.
Θα πραγματοποιηθεί άραγε το όνειρο για "λευκά Χριστούγεννα" σε κάποιες περιοχές της χώρας μας?


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Εισαγωγή: 00:00... 00:54

 Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017: 00:55... 02:11

 Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017: 02:12... 04:02

 Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017: 04:03... 05:24

Αττική: 05:25... 06:45

Προοπτική, 18... 25 Δεκεμβρίου 2017: 06:46... 09:51

 

Καλό Σαββατοκύριακο!!!