Πρόγνωση Kαιρού

[ Προειδοποιήσεις.] Εκτίμηση επόμενων ημερών.

[ Προειδοποιήσεις.] Εκτίμηση επόμενων ημερών.

[ Προειδοποιήσεις.] Εκτίμηση επόμενων ημερών.

Προειδοποιήσεις. Εξπρές αλλά αξιόλογη  διαταραχή θα επιφέρει το επόμενο 24ωρο [ Σάββατο] βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες στην δυτική επικράτεια και στο πέρας αυτής οδεύοντας προς Κυριακή στην ανατολική επικράτεια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και την Κυριακή και ημιορεινά της Β.Δ. κυρίως χώρας και ηπείρου.

Αιτία αυτών οργανωμένο ψυχρό σύστημα από την Β.Δ. Ευρώπη και με πορεία Α.ΝΑ. προς την χώρα μας όπου εκτός των φαινομένων   θα επιφέρει  ισχυρό Ν.ΝΔ ρεύμα  με ανέμους εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ κυρίως στο βόρειο Ιόνιο ,στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο καθώς και στο Μυρτώο πέλαγος.

Η θερμοκρασία λόγω της έλευσης του μετώπου σε μικρή πτώση στα όρια των 15 έως 17 βαθμών Κελσίου μέγιστη αναλογικά από βορρά προς νότο με αρκετή αίσθηση ψύχρας το πρωί και το βράδυ με μονοψήφιες τιμές .

Αττική και Θεσσαλονικη - Τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων μπορων.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.Βελτιωμένος καιρός την Δευτέρα μετά και το πέρας της σύντομης διαταραχής του Σ.Κ με υπολείμματα φαινομένων να απασχολούν την Β.Δ. κυρίως  χώρα σχεδόν όλη την τρέχουσα εβδομάδα με τοπικές βροχές και πιθανών ασθενείς χιονοπτώσεις στα βουνά αυτών.Οι άνεμοι πρόσκαιρα στρεφόμενοι  σε Δ.ΒΔ από την Κυριακή μέχρι και την Δευτέρα με τάση εξασθένησης και η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο σε συνάρτηση της στροφής των ανέμων σε Ν.ΝΔ. χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις στα όρια 4 έως 5 μποφόρ.Υ.Γ- Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία χωρίς ιδιαίτερες καταστάσεις θα κυλήσει η εβδομάδα με εξαίρεση με τα προαναφερθείσα το Β.Δ  τμήμα της χώρας .Νέα διαταραχή διαφαίνεται προς τα τέλη της εβδομάδας όπου με νεότερα στοιχεία  θα δούμε κατά πόσο και που θα ευδοκιμήσει.Εκ της διαχείρισης  Worldwide Weather.]


http://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.gr/
Sozon Poyntos.