Πρόγνωση Kαιρού

Πρόγνωση καιρού - Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού - Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

έκδοση: 4/12/2017/15:50

Γενικά Χαρακτηριστικά

Άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές βροχές, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές και, σταδιακά, σε χαμηλά υψόμετρα. Επικράτηση βορείων ανέμων και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.


Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος

Στις περισσότερες περιοχές, προβλέπεται άστατος καιρός, κατά διαστήματα νεφελώδης. Σε αρκετές περιπτώσεις θα σημειωθούν βροχές παροδικού χαρακτήρα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και, γρήγορα, σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας (μέχρι 200μ), της κεντρικής και ανατολικής Ελλάδας (μέχρι 500μ) και της νότιας Ελλάδας (μέχρι 800μ).

Στην περιοχή του Αιγαίου τα φαινόμενα θα έχουν πιο εκτεταμένο και συνεχή χαρακτήρα και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο και, στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, ο καιρός καταστεί αίθριος ή σχεδόν αίθριος.

Άνεμοι: Επικράτηση ισχυρών ανέμων βορείων διευθύνσεων 6-7Bf στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές και σε μεγάλο μέρος της ανατολικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία, σε αισθητή πτώση, από τα βόρεια προς τα νότια, προβλέπεται να κυμανθεί:

Στην Βόρεια Ελλάδα, από -4°C μέχρι 12°C

Στην Ανατολική Ελλάδα, από 0°C μέχρι 14°C

Στην Δυτική και νότια Ελλάδα, από 2°C μέχρι 16°C

Στο Ιόνιο, από 8°C μέχρι 16°

Στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο, από 4°C μέχρι 14°C

Στο νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, από 7°C μέχρι 18°C.


Αττική

-Άστατος καιρός, κατά διαστήματα νεφελώδης, με ενδεχόμενο εκδήλωσης παροδικών βροχών ασθενούς χαρακτήρα. Ενδεχόμενο παροδικών χιονοπτώσεων στην Πάρνηθα και σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Αττικής μέχρι τα 700μ.

-Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5-6, τοπικά μέχρι 7Bf.

-Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 2°C μέχρι 13°C. Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6°C μέχρι 12°C.

 

Θεσσαλονίκη (πόλη)-

Αρχικά διάσπαρτες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Κατά την διάρκεια του απογεύματος, οι νεφώσεις θα υποχωρήσουν και ο καιρός θα καταστεί γενικά αίθριος.

-Άνεμοι:βορειοδυτικοί (Βαρδάρης) 5-6Bf.

 -Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 2°C μέχρι 9°C.


Προοπτική 

Διαβάστε εδώ, την εκτίμηση του συνεργάτη μας, Σόζωνα Πούντου, για την εξέλιξη του καιρού στην χώρα μας, κατά την διάρκεια της νέας εβδομάδας!


  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.